Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

CORONAVIRUS: COMERÇOS AMB SERVEI A DOMICILI I/O PREPARACIÓ DE COMANDES

Coronavirus comerç a domicili

 

Mesures aplicables a partir del 9 d'abril de 2021

Hostaleria
Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 17:00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 17:00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

 

Comerç i centres comercials
30% de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat.

Establiments i locals comercials de més de 800 m²: aplicació de l’aforament sobre aquesta superfície màxima.

 

Els centres comercials podran obrir a partir de dilluns i la mobilitat serà comarcal (12 de desembre)

El Procicat (Pla territorial de protecció civil de Catalunya) s'ha reunit aquest dissabte i ha decidit modificar les mesures del pla de desescalada. Els principals canvis són que a partir de dilluns podran obrir els centres comercials a l'aire lliure i els tancats amb un 30 % de l'aforament, el confinament municipal de cap de setmana passarà a ser comarcal i s'amplia la restricció d'aforament en activitats culturals i religioses de 500 a 1000 persones, respectant el 50% màxim de l'aforament. 

 

No és un canvi de tram, sinó una ampliació del tram 1 de la desescalada progressiva. A partir de dilluns, 14 de desembre, els centres comercials a l'aire lliure podran obrir sense restriccions i els tancats ho podran fer amb un aforament màxim del 30%, garantint el control dels accessos i les condicions de ventilació. Els establiments hauran de garantir una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes. També s'hauran de controlar l'aforament i fluxos, als establiments i locals ubicats als centres i als aparcaments i quedarà restringit l'accés i l'ús de les zones recreatives, zones infantils o àrees de descans.

 

Una altra de les grans novetats de la flexibilització de les mesures és que el pròxim cap de setmana el confinament municipal passarà a ser comarcal. En aquest sentit, entre les 6 h de divendres fins a les 6 h de dilluns, la població es podrà moure dins de tota la comarca a la qual pertany. El que de moment es manté és la restricció d’entrar i sortir de Catalunya, excepte els desplaçaments justificats.

Més informació

 

Comerços amb servei a domicili i preparació de comandes (actualització diària)

Des del departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, ha tornat a elaborar un llistat amb tots els bars i restaurants que ofereixen aquest servei a domicili. 

 

Si no apareixeu al llistat, envieu correu a promocio@olesademontserat.cat amb dades de l'establiment (Nom, adreça, i telèfon de contacte). Cada dia s'actualitzaran els llistats.

 

Bars i restaurants amb servei a docimili 17 novembre de 2020

 

La Generalitat prorroga 10 dies més el tancament de bars, restaurants, gimnasos i teatres (14 de novembre)

El Procicat ha aprovat una pròrroga de 10 dies en el tancament de bars i restaurants, gimnasos, cinemes i teatres. Aquesta mesura es va decretar el 14 d’octubre per mirar de fer front a la segona onada de contagis de coronavirus i, en un principi, havia de durar només dues setmanes. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya està elaborant un pla de desescalada de les restriccions prorrogades per anar-les flexibilitzant un cop passin aquests 10 dies. En aquest sentit, Vergés ha dit que s’està treballant perquè a partir del 23 de novembre puguin reobrir les terrasses de bars i restaurants, com també altres activitats a l’aire lliure.

 

L’únic sector que se salva de la pròrroga són els centres d’estètica, que Salut considera que poden reobrir a partir d’avui amb amb mesures, restriccions i un sistema de cita prèvia.

Més informació

 

Bars i restaurants tancats, entre les noves mesures per frenar contagis per Covid-19 (16 d'octubre)

Les restriccions aprovades per la Generalitat amb l'objectiu de frenar els contagis de coronavirus han entrat en vigor aquesta mitjanit, com estava previst, després de publicar-se al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Pel que fa a les mesures que ja són vigents, la principal restricció és el tancament de bars i restaurants, que a partir d'avui només poden servir begudes o menjar per emportar. 

 • Els establiments i locals comercials minoristes han de complir els requisits següents:
  a) Que es redueixi al 30% l'aforament total permès per llicència o autorització de l'activitat, tret dels establiments comercials minoristes d'alimentació, de begudes, de productes higiènics, d'altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques i centres de veterinària, que han de reduir al 50% el seu aforament total permès. En qualsevol cas, s'haurà de garantir una distància mínima d'1,5 metres entre clients. En els locals comercials en què no sigui possible mantenir aquesta distància, es permetrà únicament la permanència dins del local d'un client.

  b) Es poden establir sistemes de recollida al local dels productes adquirits per telèfon o via internet, sempre que garanteixin una recollida esglaonada que eviti aglomeracions en interior del local o en el seu accés, i també sistemes de repartiment a domicili. En la mesura que sigui possible, el lliurament evitarà el contacte directe amb el client mitjançant recollida a la porta o al cotxe, inclòs el menjar preparat.

Llistat de comerços que ja NO  fan repartiment a domicili (29 de juliol)

alimentació
Can Solé  93 778 22 83 Forn de pa

El Forn del Poble 600537689

Fuiteria León 937784153

La Jijonenca 659959078 Gelateria

La Vermuteria 618327584 Begudes

 

altres
Aristil Moda Dona i Nens 657865174 

Cal Matalasser Merceria 652550614

Estudi Original Belles Arts 654538839

La Barberia 937757161 Perruqueria

Neo Natura 937780715 Herboristeria

 

Nou Horari del Mercat Municipal (28 de maig)
El Mercat Municipal obrirà de dilluns a dissabte de 8.30h a 14.00h i divendres de 18h a 20.30h

 

Decret per anul·lar la limitació horària del comerç (25 de maig)

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, mitjançant Decret d'Alcaldia, ha anul·lat la limitació horarìa aprovada el passat 3 d'abril de 2020 per regular els horaris dels establiments comercials que tenien autorització per continuar l'activitat durant tot el període d'estat d'alarma. Aquest horari va quedar marcat de 7h a 21h. 

 

Ara, tot i que continua l'estat d'alarma, el Consell de Ministres va aprovar el Pla de transició cap a una nova normalitat i s'ha establert condicions d'obertura al públic de determinats comerços i serveis. A més, Olesa de Montserrat es troba des d'aquest dilluns, 25 de maig, en fase 1 de desconfinament i els establiments van recuperant lentament la seva activitat. El decret d'alcaldia determina que la regulació dels horaris el fixa la normativa competent en matèria de comerç. Tot i així, es recorda l'obligació als comerços i establiments que hi ha directrius sanitàries d'obligat compliment en matèria de control, higiene, distanciament social i aforament. 

Més informació

 

FAQS sobre la reobertura de botigues i serveis professionals (4 de maig)

Des de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya han publicat amb data 4 de maig de 2020 un document amb  preguntes i respostes més habituals sobre com s'ha de fer la reobertura al públic del comerç minorista i serveis professionals (reparacions, perruqueries, centres d'estètica, etc), inclosa la restauració i l'hostaleria a conseqüència de l'estat d'alarma pel coronavirus.

 

Consulteu el document adjunt: 

-Preguntes i respostes sobre la reobertura de botigues i serveis professionals

 

El comerç minorista i serveis professionals poden obrir amb estrictes mesures de seguretat (3 de maig)

A partir d’aquest dilluns, 4 de maig, el comerç minorista i els serveis com les perruqueries o centres d'estètica poden obrir i rebre clients amb cita prèvia. Així ho regula el Ministeri de Sanitat en una ordre publicada aquest diumenge al BOE. Alhora, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha emès una ordre, també publicada avui al BOE, en la qual fixa com a obligatori l’ús de mascaretes al Transport Públic.

 

El decret del Ministeri de Sanitat estableix que podran obrir tots els establiments i locals comercials minoristes i d’activitats de serveis professionals que havien estat suspesos, excepte aquells que tinguin una superfície de més de 400 m2, així com els que tinguin caràcter de centre comercial i es trobin a dins.

Més informació 

 

Nou Horari comercial durant l'estat d'alarma (2 d'abril)

Mentres duri l'estat d'alarma, tots els establiments d'activitat comercial autoritzada únicament podran obrir de 7:00 a 21:00 hores.
No entren dins d'aquesta regulació horària els establiments que desenvolupin activitats de cuina i posterior entrega a domicili.

 

Comerços amb servei a domicili i preparació de comandes 

Des del departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, amb l'objectiu d'evitar que la gent surti de casa i evitar així la possiblitat de contagi del COVID-19, ha elaborat un llistat amb tots els comerços i establiments que ofereixen aquest servei a domicili. Entre comerços d'alimentació, menjar per emportar, productes per a les mascotes i d'altres sectors hi ha més d'una vintena de negocis olesans.

 

Si sou un comerç que també ofereix aquest servei i no apareixeu al llistat, envieu correu a promocio@olesademontserat.cat amb dades de l'establiment (Nom, adreça, sector i telèfon de contacte). Cada dia s'actualitzaran els llistats.

 

Des de l’Ajuntament d’Olesa, a través dels agents cívics, també s’ha proporcionat a aquests comerços el protocol a seguir amb consells sanitaris que ja es va entregar fa dies als paradistes del mercat municipal.

 

     Llistat comerços amb servei a domicili 4 de maig  Lllistat comerç diversos 29 abril

     Llistat comerços mascotes 18 d'abril  Llistat parades mercat servei domicili 18 d'abril

 

Empreses que fan serveis de neteja i desinfecció 

Davant les consultes fetes per la ciutadania, us proporcionem un llistat amb empreses que realitzen serveis de neteja i desinfecció a comunitats de veïns i habitatges particulars relacionats amb el COVID19 .


L’Ajuntament ha sol·licitat a la Generalitat de Cataluna informació relativa a empreses que puguin fer aquests serveis. Tan bon punt l’Ajuntament rebi aquesta informació, l’afegirà a aquest llistat.


Si sou una empresa que realitza aquests serveis i voleu aparèixer en aquest llistat, envieu un correu electrònic a salutpublica@olesademontserrat.cat amb les dades de l’empresa, nom de la persona de contacte i telèfon de contacte.

 

llisstat empreses neteja 29 abril 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram
 • Telegram_petit.png
 • RSS
 • Youtube-32x32.png
 • linkedin-32x32.png
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
ajuntament@olesademontserrat.cat
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons europeu de desenvolupament regional