Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

NONANTOLA

El dia 22 de març de 1996 l’Alcaldia de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat va rebre una petició de la vila italiana de Nonantola en la que es sol·licitava iniciar contactes amb la vila d’Olesa. S’adjuntava una sèrie de documentació on es donava a conèixer les seves característiques històriques, econòmiques, socials i culturals. Informació que va resultar molt interessant degut a les seves coincidències amb Olesa.

 

Del 30 de maig al 2 de juny de 1996 es realitza la primera visita oficial a Nonàntola, destinada a conèixer la ciutat i mantenir els primers contactes amb les autoritats locals i diverses entitats. És la primera vegada que els alcaldes d’ambdues poblacions, Enric Térmens i Stefano Vaccari, es troben. Aquest últim tornarà la visita a Olesa els dies 10, 11 i 12 de setembre del mateix any i també mantindrà reunions amb diferents entitats olesanes.

 

Al mes d’abril de 1997 es fixa la participació de la vila italiana a la Fira de Santa Oliva. Una nodrida representació de comerciants de vins i formatges, principals productes comercials de la zona, va exposar a la fira. Del 23 al 25 de juliol són els comerciants olesans els que són presents ala Firaque es celebra a Nonàntola.

 

Per altra banda, importants són les coincidències històriques que uneixen Olesa de Montserrat amb la població de Nonàntola, la qual, a l’igual que Olesa, va dependre de l’Abadia Benedictina de Sant Silvestre i que de l’any 1495 a 1503 l’abat de Sant Silvestre era el mateix que el de l’Abadia de Montserrat, el conegut Giuliano della Rovere, el qual fou nomenat Papa amb el nom de Juli ll.

 

Així doncs,la Vila de Nonàntola i la d’Olesa de Montserrat es van agermanar oficialment el 26 de juliol del 1998 a Nonàntola i a Olesa, el 23 d’abril de 1999, es va celebrar la ratificació de la signatura de l’acta d’agermanament.

 

El document signat reflexa la voluntat dels dos municipis en cooperar conjuntament en determinades matèries, el document reconeix la importància de l’agermanament com a instrument bàsic per a la construcció i la promoció d’intercanvis, la col·laboració, el coneixement i l’amistat entre els pobles dels països dinsla Unió Europea.

 

Així mateix, les dues viles es comprometen a construir relacions permanents entre ambdues administracions i acorden, entre altres coses cooperar amb la solidaritat internacional a favor del desenvolupament dels països del Tercer Món, en especial al poble saharauí.

 

On és Nonantola?

 

Nonantola és un municipi italià d’uns 15.500 habitants de la província de Mòdena, regió de l’Emília-Romagna, a 10 quilòmetres de Mòdena i a 34 de Bolonya, la capital regional.

 

Les principals activitats econòmiques de Nonantola són l’agricultura, la vinicultura i petites i mitjanes indústries (metal·lúrgiques, mecàniques, artesanals, etc...). 

 

El patrimoni històric d’aquesta vila italiana és excepcional. El centre de Nonantola conserva moltes restes del seu passat medieval, però la seva joia és l’Abadia de Sant Silvestre, al voltant de la qual va ser construïda la ciutat cap allà l’any 750. La basílica de l’Abadia, romànica, va ser construïda a partir del segle Vlll.

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional