Logo Ràdio Olesa
+

QUI SOM

Olesa Ràdio va néixer  l’any 1982 gràcies a una iniciativa ciutadana i com a emissora de caràcter privat- Un grup de ciutadans, encapçalats per Julio Garcia, van apostar per un projecte radiofònic de servei i per a l’entreteniment del ciutadà. Aquell projectes es va iniciar coincidint amb la nit de Reis i amb una campanya de recollida de joguines, en col·laboració amb Ràdio Barcelona. Aquella nit, a banda de néixer Ràdio Olesa, es va posar la llavor també del que ara coneixem amb el nom de la Campanya del Somriure.

 

L’emissora passa a mans de l’Ajuntament l’any 1983 i neix el que coneixem com l’emissora municipal. Amb vocació de servei, amb una programació reduïda a la franja de tarda/nit i caps de setmana, i amb un nombrós grup de col·laboradors, Ràdio Olesa va aconseguir, a poc a poc, convertir-se en un referent per a entitats i associacions, que van trobar, en la ràdio, una plataforma on difondre les seves activitats.

 

En complir 10 anys l’emissora municipal fa una aposta per a la professionalització, passa a dir-se Olesa Ràdio i, progressivament, crea un equip de professionals que, conjuntament amb un nombrós grup de col·laboradors, fan créixer l’emissora tant en qualitat com en hores de programació pròpia.

 

Han estat molts els projectes impulsats des de l’emissora al llarg de tots aquests anys i moltes les fites aconseguides. La darrera, el trasllat a unes instal·lacions que compten amb uns estudis totalment equipats i amb tots els mitjans tècnics necessaris per poder oferir un producte de qualitat.

En l’actualitat Olesa Ràdio ofereix programació pròpia des de les 8 del matí fins a les 10 del vespre de dilluns a divendres i els matins de dissabte.

 

La programació està pensada com una eina de servei públic per a la població, de manera que és la informació local i la promoció de l’activitat que impulsen entitats i associacions de la vila el que en destaca. La programació es completa amb espais conduïts per diferents col·laboradors i que abracen àmbits diversos.

 

Olesa Ràdio, més enllà de l’àmbit municipal

 

La darrera aposta d’Olesa Ràdio ha estat la seva incorporació dins el programa La tarda de La Xarxa, que s’emet en directe de dilluns a divendres de 16.00 a 19.00 h. Amb la participació en aquest projecte, Olesa ha trobat una plataforma on difondre la seva actualitat i activitat arreu de Catalunya. És un projecte sens dubte enriquidor, atès que des d’Olesa es participa també en la decisió dels continguts que s’ofereixen cada dia.

 

La participació d’Olesa a La Xarxa, però, va més enllà. Des d’Olesa Ràdio s’emet un programa setmanal que s’escolta a tot Catalunya, Moments d’òpera, dirigit per Albert Galceran;  s’intervé periòdicament als informatius i als programes esportius de La Xarxa, i es participa periòdicament al programa L’observatori amb un tertulià olesà i des dels estudis d’Olesa Ràdio.

 

Olesa Ràdio es troba, per tant, en un moment d’expansió i d’innovació. L’emissora ha posat l’actualitat olesana a l’abast de tot Catalunya i reforça així el seu paper d’altaveu del municipi enriquint el teixit associatiu i reforçant la difusió de tota la seva activitat.

Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50