Logo Ràdio Olesa
+

Cecscat edita una guia amb recomanacions per relacionar-se amb persones amb ceguesa o visió limitada19/7/2021

La guia proporciona consells pràctics a la ciutadania per establir una relació òptima amb persones que tenen dificultats de visió, explicant com actuar i ajudar-les en determinats casos. El projecte ha comptat amb el suport de l'Ajuntament d'Olesade Montserrat i la Comunitat Minera Olesana.El president de l’Associació de persones amb capacitats diverses Cecscat, Àngel Mas, ha explicat a Olesa Ràdio que l’objectiu d’aquesta guia és que les persones amb ceguesa o baixa visió puguin relacionar-se amb normalitat.  Per aquest motiu, tot un seguit de recomanacions s’han recollit a una guia i un tríptic informatiu elaborats des d’un punt de vista multidisciplinar per persones amb ceguesa i visió limitada. Entre els perfils, hi han col·laborat un treballador social, un doctor en accessibilitat, un historiador, un mestre i logopeda, dues pedagogues i també mestres. La guia ha estat coordinada per Francesca Sánchez, membre de l’entitat.

 

Àngel Mas ja ha destacat que la mateixa guia ja és un exemple d’accessibilitat per la presentació delts textos, el tamany de les imatges, etc i que s'ha editat també en braille i que també es pot aconseguir en format digital. La guia és una eina senzilla, pràctica i entenedora per a tothom amb un seguit de pautes bàsiques per saber com actuar amb persones amb ceguesa quan estem al carrer o volem fer acompanyaments. En aquest sentit, Mas ha destacat que un dels apartats de la guia són les relacions interpersonals que amb persones amb capacitats diverses han de ser amb "naturalitat i respecte". Un dels consells més importants a l'hora d'interactuar amb persones amb ceguesa o baixa visió és anunciar la nostra presècia, preguntar abans  i evitar el contacte físic si no tenim permís. 

 

Si algú vol tenir accés a la guia, pot contactar amb l’Associació Cecscat cada dijous a la seu social, al carrer Alfons Sala número 15, o a través del mail cecscat.cat@gmail.com. Per fer la impressió de la guia, Cecscat ha comptat amb la col·laboració de la Comunitat Minera Olesana i l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50