Logo Ràdio Olesa
+

El PSC critica que el govern municipal no hagi organitzat accions de protesta i de rebuig per l'assassinat de l'activista Samuel Luiz14/7/2021

La regidora de Gènere, Feminisme i LGTBIQ+, Ada Agut, ha lamentat les paraules del grup socialista i ha remarcat que el consistori ha seguit els passos establerts al protocol de dol davant feminicidis (i que també es pot aplicar en cas de crims amb rerefons lgtbifòbic). Agut es queixa que el PSC d'Olesa demana a l'equip de govern accions que no tira endavant des del govern del Consell Comarcal del Baix Llobregat.La regidora del PSC d'Olesa de Montserrat, Maria Pujol, ha explicat a Olesa Ràdio que el comunicat vol evidenciar la “tristesa i descontent” per la reacció del govern municipal davant “fets tan greus" com  l'assassinat homofòbic de l'activista Samuel Luiz. El PSC considera que la resposta institucional ha de ser contundent i determina que el silenci alimenta determinades complicitats. Per Pujol, si no hi ha resposta de l’Ajuntament, la ciutadania tampoc se sent acompanyada ni amb el recolzament necessari.

 

Des del PSC d’Olesa, per tant, es reclama que des de l’Ajuntament hi hagi un protocol establert d’acció i resposta a crims amb rerefons masclista o lgtbifòbic que succeeixin a l’estat espanyol i no només a la comarca i, de fet, la regidora Maria Pujol considera "insuficient que només s’organitzin mostres de suport o de rebuig si els fets passen als municipis més propers". Pujol, a més, ha dit que aquesta resposta molt més àmplia "és l’esperable d’un poble que té servei SAI i d'un municipi que forma part de la xarxa de ciutats feministes".

 

Maria Pujol reclama que Olesa de Montserrat sigui un poble pioner en la resposta contra masclisme, lgtbifòbia i racisme i acompanyar així a tota la ciutadania. Per la regidora del PSC, cal que des de l’equip de govern es comenci a fer "treball interseccional des de tots els departaments municipals".  Des del PSC també s’aprofita el comunicat per interpel·lar a la tota la ciutadania i demana la implicació de tothom per defensar els drets humans, la llibertat i la reivindicació de l’altra, sense deixar cap injustícia impune.

 

Per la seva banda, la regidora de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, Ada Agut, ha lamentat les paraules del grup socialista i ha explicat que en el cas de l’assassinat homòfob de Samuel Luiz, "l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat va emetre un comunicat de condemna pel crim a les xarxes socials" i que "el govern municipal s’ha regit pel protocol de dol davant feminicidis i, per extensió, també crims amb rerefons lgtbifòbics". La regidora ha recordat que el protocol de dol es va aprovar per la unanimitat de tots els grups polítics el passat mes d’abril i que limita l’àmbit de les accions a la comarca. 

 

En aquest sentit, Agut també ha remarcat que el govern municipal no s’ha negat a dur a terme cap acte públic i, de fet, no s’ha rebut cap petició d’organitzar cap concentració ni protesta per aquest crim homòfob. També ha volgut assenyalar que el govern del Consell Comarcal del Baix Llobregat, on governa el PSC, i del qual en forma part a la junta de govern el regidor socialista d’Olesa Fernando Vicente, no ha fet cap comunicat ni ha activat el protocol de dol.

 

La regidora també ha volgut adreçar-se a la ciutadania recordant que recentment Olesa de Montserrat ha incorporat el Servei d'Assessorament Integral SAI LGTBIQ+ i que permet ampliar les tasques d'assessorament, conscienciació i visibilització del col·lectiu a tota la població.

 

El regidor i portaveu del grup municipal del PSC d'Olesa de Montserrat i conseller al Consell Comarcal, Fernando Vicente, ha lamentat que la reivindicació que ha fet la seva formació sigui resposta amb un atact personal per part de la regidora. Vicente ha destacat que la seva petició anava adreçada a l'Ajuntament i en cap cas al Consell Comarcal 

 


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50