Logo Ràdio Olesa
+

Olesa de Montserrat continuarà considerant-se municipi amb mercat d’habitatge tens.7/6/2021

El ple municipal ho ha aprovat per unanimitat després d’un requeriment fet per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya amb l’objectiu de continuar aplicant la llei que limita els preus dels lloguers.La llei 11/2020, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes de lloguer,  va entrar en vigor amb un llistat de municipis en els quals al considerar-se zona amb mercat d'habitatge tens, entre els quals Olesa de Montserrat, la normativa es podia aplicar directament. Però només durant el primer any, a partir d'aquí, cada municipi cal que torni a fer la petició per continuar tenint aquesta consideració i que el topall de preus al lloguer s'hi pugui aplicar. 

 

 

Per aquest motiu, en aquest ple del maig es presentava a aprovació una memòria justificativa per fer aquesta petició. En aquest document quedava palès que a Olesa s’acompleixen els tres requisits per ser considerat zona amb mercat tens d’habitatge: que la mitjana del preu del lloguer hagi tingut creixement sostingut  superior a la mitjana de Catalunya, que el pressupost familiar del lloguer suposi més del 30% dels ingressos i que el preu del lloguer hagi experimentat un creixement acumulat com a mínim tres punts de la taxa interanual de l’IPC. El regidor d’Habitatge, Jordi Martínez, va explicar al ple que de la memòria justifica es desprèn que entre "el 2014 i el 2020 els lloguers s’han incrementat a Olesa un 32%. De fet, a més, és un 32% la disminució dels contractes de lloguer entre aquest període, entre el 2014 i el 2020.  Pel que fa al parc d’habitatge de lloguer, a Olesa no arriba al 13%, dos punts inferiors a la comarca i 10 punts per sota de la mitjana de Catalunya". La petició va ser recolzada per absolutament tots els grups municipals que hi van votar a favor. 

 

 

Des de l’Oficina Local d’Habitatge, la tècnica responsable, Maica Ribas, va destacar que la petició que Olesa sigui declarada municipi amb mercat tens d’habitatge s’ha fet per cinc anys i ha destacat que la llei 

"és imprescindible pel volum de famílies amb dificultats per pagar el lloguer". Ribas ha destacat que des de l'Oficina Catalana de Consum ja han començat a interposar les primeres sancions per incompliment de la llei 11/2020 i que, de fet, els van avisar que revisarien els preus dels portals immobiliaris també al municipi. 

 

 


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50