Logo Ràdio Olesa
+

L’alcalde Miquel Riera afirma que les campanyes difamatòries del POUM responen al màrqueting polític i que falten a la veritat1/6/2021

Tot i les crítiques de Moviment Veïnal, les abstencions al ple d’ERC i Ciutadans i el vot contrari de la CUP, Riera ha remarcat que l’aprovació provisional és un pas cabdal i que fa que estigui més a prop deixar enrere el Pla General vigent de 1993.L'alcalde d'Olesa de Montserrat, Miquel Riera, ha  determinat que l’aprovació provisional del POUM és un pas molt important per al municipi tot i que queda encara camí fins que el POUM s'aprovi definitivament per part de la Comissió d'urbanisme de Barcelona de la Generalitat. Sobre aquesta aprovació provisional, Riera ha lamentat que partits com ERC "es posin de costat amb una abstenció a un tema tant cabdal com el POUM" que, a més, "s'ha treballat conjuntament des de fa sis anys i amb un ampli consens". També ha lamentat que el grup municipal de la CUP hagi votat en contra "posant, fins i tot, en perill l'aprovació del POUM amb les conseqüències que això hagués suposat".

 

 

L'alcalde i regidor d'urbanisme ha determinat que l'objectiu del POUM és solucionar problemes urbanístics i que "està lluny de ser un planejament expansiu" ja que, de fet, "el sòl urbanitzable residencial es redueix en uns 170.000 metres quadrats menys respecte el Pla vigent de l’any 1993". En aquest sentit, els grans reptes són corregir "la manca de zones verdes i equipaments, la manca d’habitatge, entre els quals el social, o la solució definitiva als polígons industrials".

 

Una de les fites del POUM, segons Riera, és la previsió d'habitatge social que inclou. L'alcalde ha remarcat que amb la reducció d'una alçada a l'Eixample es calcula que "es deixaran de construir un miler d’habitatges" mentre que es projecten uns 600 habitatges socials i dotacionals. Sobre les acusacions que el nou Pla és el POUM del totxo, Miquel Riera ha estat molt clar i ha afirmat que és "màrqueting polític" tenint en compte que "amb l’urbanisme és fàcil fer populisme". Per l’alcalde, amb les dades a la mà, el POUM "és reduccionista respecte el vigent, augmenten de forma considerable els espais lliures i també es protegeix les zones naturals".

 

Per Riera, cal tenir en compte que a on el POUM planteja desenvolupament urbanístic nou són "dos sectors inacabats que el POUM vol endreçar i que es cataloguen com a espais d’oportunitat". Bàsicament són a La Central i Can Carreras. Riera diu que ara mateix Can Carreras separa els dos barris del Nucli Antic i el Collet de Sant Joan i el que busca l’equip redactor és crear un gran parc que uneixin els dos barris i que sigui un punt de trobada. En aquest sentit, per l’alcalde el desenvolupament mínim de Can Carreras que apareix al POUM també és una oportunitat per construir un nou vial que permetrà pacificar el trànsit al centre del municipi a la vegada que servirà per connectar el Nucli Antic, Les Planes i el Collet de Sant Joan.


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50