Logo Ràdio Olesa
+

La Passió està preparant un espectacle adaptat a la situació sanitària17/2/2021

El president de La Passió d'Olesa de Montserrat, Pere Quer, ha avançat que la primera representació seria el Divendres Sant i que, d'entrada, s'han previst fer-ne tres que seran de poc més d'una hora i sense l'espectacularitat habitual. Quer ha dit que enguany hi haurà un "espectacle basat en La Passió" però des de l'entitat es prioritza continuar amb la tradició i que La Passió estigui present, sigui com sigui, durant la Setmana Santa.El president de La Passió d’Olesa de Montserrat, Pere Quer, ha dit que després que s’anul·lés la temporada 2020 per l’esclat de la pandèmia de la covid-19, aquesta temporada s’està preparant des de la incertesa ja que "a dia d'avui no sabem quines són les restriccions que hi haurà vigents". Ara bé, després d'un any de pandèmia, Quer ha deixat clar que "malgrat que la situació avui sembla que s'estabilitza, la situació es pot girar en qüestió de pocs dies. Per tant, caldrà tenir-ho tot preparat i actuar amb rapidesa sigui quina sigui la situació". Pel que fa a les restriccions, Pere Quer ha reconegut que un dels entrebancs més importants és la impossibilitat de moviment de la ciutadania a través de les restriccions de mobilitat i els confinaments perimetrals. El president de La Passió ha dit que "si continua el confinament comarcal o es retrocedeix al municipal, serà molt difícil tirar endavant la temporada". 

 

En tot cas, des de La Passió ja fa mesos que es prepara la temporada 2021 amb activitats en diferents formats, és a dir, representacions presencials però també altres productes que es puguin distribuir per altres canals. Pere Quer ha assegurat que aquests altres formats tenen com a objectiu fer arribar l'espectacle de La Passió arreu i fer-la present durant la Setmana Santa a través de vídeos promocionals però també de representacions que es podrien emetre. Des de l'entitat, sigui quina sigui la situació, s'ha afirmat que el més important és continuar amb la tradició, adaptant-se a la situació i, enguany, renunciant a trets característics com l’espectacularitat o la presència de poble.

 

Tot i que la temporada s’està preparant des de fa mesos, els assajos de les representacions presencials començaran d’aquí a unes setmanes, tot i que el treball amb els actors i les actrius de forma individual sí que ha han començat. Pel que fa a aquestes representacions presencials, Pere Quer ha avançat que seran de poc més d'una hora i que el teatre obrirà amb "un aforament de seguretat de 440 persones". Quer ha volgut destacar i posar en valor "el gran treball de l'equip de direcció per preparar aquesta temporada tan complicada i que  ha evidenciat, un cop més, que el principal actiu de l’entitat és la tenacitat, l’energia i la dedicació per aconseguir un objectiu comú".

 

Un altre dels projectes que s'ha materialitzat és l'edició de quatre llibrets amb els detalls de l'espectacle de La Passió 2020 i que s'ha finançat a través de Verkami sota el lema "La Passió d'Olesa de Montserrat 2020 (per emportar)". El president de l'entitat ha avançat que els llibrets es comencen a repartir la setmana vinent. 

 


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50