Logo Ràdio Olesa
+

La prevenció és el millor remei per evitar el mosquit tigre15/9/2020

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han signat un conveni per al seguiment i control de les diverses espècies de mosquits que es troben al municipi, sobretot del mosquit tigre. El conveni es va formalitzar el passat mes de juny i consisteix en inspeccions periòdiques i tractaments a embornals a tota la zona urbana així com el control dels mosquits a les zones rurals. 

El director del Servei de control de mosquits del Consell Comarcal, Roger Eritja, ha posat en valor la tasca del centre per al control de totes les espècies de mosquits que proliferen a 34 municipis tant a les zones rurals com urbanes. A Olesa de Montserrat, les accions a les zones urbanes es concentraran en inspeccions i tractament als embornals i clavegueres, indrets on es produeixen l’aparició del 50% de tots els mosquits.

 

Pel que fa al mosquit tigre, és una espècie que prolifera sobretot entre mitjans d’agost i principis d’octubre i s’ha tornat molt més empipadora que d’altres d’autòctones com el mosquit comú. Eritja, a més, ha remarcat que el mosquit tigre és “molt difícil de combatre” perquè els tenim a patis i jardins particulars, espais privats on el Servei de control de mosquits no hi pot actuar.

 

Per aquest motiu, la única solució és invertir temps en inspeccionar tots els racons del jardí i aquells recipients, per petits que siguin, que poden acumular larves; sobretot si volem evitar la proliferació del mosquit tigre i evitar-ne les molestes picades i pel fet que la majoria de productes que hi ha al mercat contra el mosquit tigre (ultrasons, espelmes, etc) són poc eficaços.


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50