Logo Ràdio Olesa
+

Olesa de Montserrat deixa enrere un mes de juliol ple de propostes culturals4/8/2020

El conjunt d'activitats, les quals han comptat amb una notable assistència de públic, s'han desenvolupat amb la màxima prevenció i seguint estrictes protocols de seguretatEl departament de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha organitzat dos cicles culturals com les Nits a la font i l’Hora del pati durant quatre caps de setmana consecutius. La Música als Patis, de l’Associació de Veïns del Casc Antic, i les Sardanes d’estiu per escoltar, d’Olesa Sardanista, han complementat un dels cartells culturals més complets i rics del territori.

 

L’Ajuntament d’Olesa, en la mesura del possible i tenint en compte la seva capacitat pressupostària, ha intentat donar el màxim suport al sector cultural davant l’impacte i la situació d’emergència provocada per la crisi sanitària del coronavirus. Paral·lelament, també ha volgut donar contingut cultural a la ciutadania després d’uns mesos de màxima complexitat marcats pel confinament.

 

L’esforç de la regidoria de Cultura en l’àmbit pressupostari, segons el regidor de Cultura, Xavier Rota, ha estat important. El regidor de Cultura destaca que aquest any "s’han redistribuït els diners que es destinaven a la Festa Major o a la Festa de Santa Oliva". Rota fa una valoració positiva dels cicles en tots els sentits i no descarta la possibilitat de repetir les propostes culturals el juliol del 2021, assegurant que caldria "fer una reestructuració".

 

Pel que fa a les Nits a la Font, organitzat per l'Ajuntament i Olesa Ateneu, fa anys que des del consistori s’intenta impulsar activitats a la Font d’en Roure per revitalitzar un espai emblemàtic que compta amb una olivera mil·lenària. Xavier Rota espera que el cicle tingui continuïtat, "sigui el juliol o en un altre període de l’any". L'altre cicle organitzat per l’Ajuntament d’Olesa ha estat l'espectacle d’animació i familiar l’Hora del Pati, amb la col·laboració de la Xarxa, desenvolupat al pati de l’Escola Mare de Déu de Montserrat. Pel regidor de Cultura, la programació infantil ha estat tot un encert i espera mantenir aquest tipus d’activitat.

 

Malgrat les restriccions d’enguany, Xavier Rota considera que els olesans i les olesanes han demostrat responsabilitat i plena consciència a través de l’autoprotecció i el seguiment de les mesures establertes. Independentment d’aquest mes de juliol postconfinament carregat d’activitats, els anteriors juliols a Olesa ja eren extraordinaris culturalment parlant. Sense anar més lluny, el 2020 es van desenvolupar fins a tres cicles i hi havia propostes cada setmana. Per al regidor de Cultura d’Olesa "això ja és tot un luxe, quelcom gens habitual i que cal valorar".

 

Cicles d’estiu consolidats

 

Enguany, l’AV del Casc Antic ha organitzat la 5a edició del Música als patis, un cicle que s’ha convertit en un esdeveniment de gran seguiment durant el juliol a Olesa de Montserrat i que en aquesta ocasió, per major seguretat, s’ha celebrat al pati de Cal Puigjaner. Per a Trini Camprubí, presidenta de l’AV del Casc Antic, "ha estat un èxit i un orgull donar suport a un sector cultural carregat de dificultats per poder sobreviure".

 

Un altre cicle molt seguit ha estat el de les Sardanes d’estiu per escoltar, després d’uns anys de ballades de sardanes els dilluns del mes de juliol. Pere Salvador, president d’Olesa Sardanista, celebra que han estat capaços d’aplegar fins a dues-centes persones a la Plaça Nova "amb plenes garanties" i destaca que a diferència de la majoria de municipis, "Olesa ha estat a l’altura amb el sector cultural".

 

Després del mes d’agost i de les vacances d’estiu arribarà un mes de setembre carregat d’incertesa en tots els àmbits, com el cultural. Xavier Rota destaca que tenen previst recuperar l’agenda d’activitats pel mes de setembre, tot i que no de manera trimestral per una qüestió de prudència organitzativa i pressupostària.


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50