Logo Ràdio Olesa
+

Olesa de Montserrat deixa enrere una setmana sense Festa Major, però plena d’activitats per les festes de Sant Joan29/6/2020

A banda de les activitats virtuals, els espectacles amb presència de públic també han estat presents amb un estricte control de les mesures de seguretatÉs ben estrany que acabi el mes de juny i Olesa de Montserrat no hagi pogut gaudir de la Festa Major. Malgrat l'absència de la gran festa, per les circumstàncies, a Olesa s'ha pogut gaudir d'activitats en el context de Sant Joan amb propostes molt supeditades a la difusió virtual a través de les xarxes socials.

 

El regidor de Festes, Jordi López, fa una valoració positiva del desenvolupament i el control present a tots els actes, però assegura que les festes “com les coneixem, no han estat iguals en l’actual situació”. Després de setmanes amb un gran pes dels canals telemàtics per fer arribar propostes culturals a la ciutadania, López destaca que aquesta modalitat és un complement extraordinari i que l’evolució dels fets marcarà si aquesta alternativa, "ha vingut per quedar-se". 

 

El regidor de Festes es mostra satisfet amb els variats i nombrosos actes impulsats al municipi al llarg de la darrera setmana, amb la nit de revetlla com a punt àlgid. Segons López, els inputs que han rebut per part dels olesans confirmen que els olesans i olesanes van respondre amb nota a les activitats en streaming durant la nit de la revetlla. Entre el canal de Facebook i de YouTube de l’Ajuntament, "es van fregar les 7.000 visualitzacions, una dada que fins avui ha augmentat fins a les 9.000".

 

Pel que fa als actes presencials, aquests s’han desenvolupat al pati de l’Escola Mare de Déu de Montserrat amb espectacles musicals i d’humor, així com a la Plaça Nova amb una audició de la Cobla Vila d’Olesa. El regidor de festes, Jordi López, es mostra satisfet per les propostes i sobretot "per haver-les desenvolupat amb total seguretat". Les entrades s’havien venut amb reserva prèvia, i això va facilitar el control d’un aforament que permetia un màxim de dues-centes persones i on la demanda ha estat equilibrada amb l’oferta.

 

Jordi López lamenta que la gent no hagi pogut ballar a concerts com el de Lindy Hoppers Band amb música swing, però subratlla que ara mateix no està permès. El regidor celebra que les mesures de protecció hagin estat efectives seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries com la separació de cadires, l’agrupació per famílies o la distribució de gel hidroalcohòlic.

 

Sobre l’espectacle ‘Moltes Gràcies’ de Quim Masferrer, un dels plats forts de les festes de Sant Joan, López assegura que va sortir bé perquè es van poder evitar les aglomeracions, la gent ho va seguir des dels balcons i també via streaming. De cara al futur i l’aparició de possibles rebrots, el regidor de Festes destaca que és una preocupació general que va més enllà de l’afectació festiva i que l’organització canvia completament. Des de la regidoria de Festes ja es treballa per elaborar actuacions seguint els protocols establerts.


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50