Logo Ràdio Olesa
+

Jordi Martínez, portaveu del govern municipal: "La voluntat des del primer dia ha estat arribar a acords amb la resta de partits"26/6/2020

El primer any de mandat del Bloc Olesà amb Miquel Riera com a alcalde ha estat marcat per l'esclat de la pandèmia del coronavirus i la necessitat d'ajustar el pressupost de l'AjuntamentEl portaveu del Bloc Olesà, Jordi Martínez, ha dit que el primer any de mandat té una data clau i que no només afecta aquest any sinó que tindrà impacte en la resta de mandat. Martínez es refereix a aquest passat mes de març, quan va esclatar la crisi sanitària del coronavirus. Pel regidor del Bloc, més enllà de la situació colpidora per la pèrdua de vides, també caldrà gestionar un seguit de problemes que s'originen tant en l'àmbit econòmic com social.

 

De la primera part del mandat, Jordi Martínez ha destacat l'elaboració del pressupost municipal per aquest 2020 i remarca que una de les prioritats que es va incloure al pressupost, amb molt d'esforç, "va ser un increment important en Serveis Socials, sobretot en la partida del Servei d'Assistència Domiciliària". Segons el portaveu del Bloc Olesà i regidor de Benestar Social, "aquest increment ha suposat acabar amb la llista d'espera i poder incrementar la qualitat de vida de les persones grans del municipi".

 

Amb la irrupció de la pandèmia del coronavirus, l'activitat de l'equip de govern s'ha centrat en la gestió de la crisi i avançar la posada en marxa de les mesures necessàries per pal·liar els efectes. Segons Martínez, "l'Ajuntament ha hagut de fer canvis pressupostaris per poder cobrir necessitats molt bàsiques a àmbits com la promoció econòmica", però també en àrees com serveis socials i habitatge, "on de seguida es va preveure que hi hauria olesans i olesanes que necessiten ajuda".

 

Una de les novetats d'aquest mandat respecte de l'anterior és que el Bloc Olesà no disposa de majoria absoluta i des de finals de desembre l'equip de govern compta amb 9 regidors després de la incorporació del regidor de Junts per Catalunya, Domènec Paloma. El portaveu de l'equip de govern, Jordi Martínez, ha dit que la voluntat des del primer dia ha estat "arribar a acords per ampliar el govern". Martínez ha recordat que la primera opció va ser la CUP i després ERC i ha dit que la voluntat d'ampliar el govern continua oberta reconeixent que amb 8 i 9 regidors "es pot governar perfectament, tot i que la gestió i la feina que cal fer amb l'oposició és molt més intensa".

 

Jordi Martínez ha dit que en tot cas la relació entre els grups municipals i la voluntat d'arribar a acords és una qüestió de percepcions. Sobre algunes declaracions de grups de l'oposició apuntant que el Bloc Olesà no té voluntat d'arribar a acords i pactar, Martínez s'ha mostrat en desacord d'aquestes opinions i destaca que durant aquest any "s'han acordat múltiples qüestions". Per posar un exemple, recorda que la moció per la derogació de LRSAL i la petició de més recursos per als municipis, va suposar una feina molt intensa per part de "tots els grups".

 

Voluntat de pactes

 

Pel portaveu del Bloc Olesà, la relació entre l'equip de govern i l'oposició és cordial i sense crispació. Sobre l'oposició que fan els diferents grups, Martínez diferencia entre els grups municipals que tenen veritables expectatives de governar com el PSC i ERC. Sobre Ciutadans, ha lamentat que tenen argumentaris que provenen de la central del partit i de promoure certa crispació, tot i que reconeix que a Olesa els regidors i regidora són més prudents. Pel que fa a la CUP, Martínez torna a repetir que caldria que entressin a govern si tenen oportunitat "per aplicar determinades mesures que proposen perquè veu difícil que puguin aconseguir un grup municipal prou majoritari per governar".

 

 

Per a Jordi Martínez el primer any de mandat ha acabat, però no la voluntat del govern de pactar per aconseguir majories més estables. De la queixa sobre l'equip de govern per una manca de voluntat de pactes, tot i no estar-hi d'acord, avança que sempre es pot treballar per intentar millorar aquesta percepció que tenen els grups de l'oposició. Malgrat tot, al marge de les formes, Martínez s'ha mostrat satisfet pel fet que no s'hagi fet cap crítica ferotge a les mesures que ha impulsat l'equip de govern municipal durant el primer any de mandat. 


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50