Logo Ràdio Olesa
+

Les claus del primer any de mandat segons el regidor del PSC, Fernando Vicente23/6/2020

El grup socialista fa una lectura positiva del fet de ser a l’oposició i veu llums i ombres en la gestió del govern municipal. L'objectiu del partit en els pròxims tres anys és seguir treballant per Olesa i fiscalitzant l'executiu localEl PSC, amb quatre regidors i quedant-se ben a prop d’un cinquè en les darreres eleccions, és el grup majoritari a l’oposició. El grup fa una valoració positiva del primer any de mandat, tot i que lamenta no haver pogut establir una millor relació amb el govern municipal. En aquest primer any de mandat, el partit socialista ha fiscalitzat el govern i ha donat suport a diverses propostes municipals.

 

Fernando Vicente, regidor i portaveu del PSC, té clar que aquest primer any de mandat està marcat pels darrers tres mesos amb la pandèmia del coronavirus que han alterat qualsevol cronograma traçat. Els punts de coincidència amb el govern local, segons el regidor socialista, "són pocs i es produeixen quan se’ls hi dóna la raó". Sobre l’afirmació de l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, de tenir un govern de vint-i-un regidors per tirar el poble endavant, Vicente ho interpreta com una proposta de col·laboració "sempre que es faci el que vol el Bloc Olesà".

 

Vicente subratlla que han donat suport al govern "en algunes qüestions i encara ens recorden quan no ho hem fet". La creació de la regidoria de Feminismes i LGTBI era un dels deu punts de treball prioritaris pel grup socialista, així com la creació de la figura de regidor de barri. En aquest sentit, Vicente lamenta l’oposició respecte d’aquest punt per part del govern municipal i assegura que ho seguiran treballant.

 

El regidor i portaveu del PSC fa una lectura positiva del fet de ser a l’oposició perquè estan fent un treball intern com a grup. Sobre la reunió amb el Bloc Olesà per formar govern, Vicente destaca que no es van donar les condicions per arribar a un acord i que l’oposició ha de picar pedra "fent propostes, presentant mocions i controlant el govern en qualsevol detall".

 

Pel PSC la bona gestió del govern municipal ha estat present en relació amb la pandèmia. El regidor socialista destaca però, que no coincideixen en moltes iniciatives impulsades des de la regidoria de Festes o en qüestions com els terminis o les despeses en algunes obres al municipi. Vicente recorda un informe de cost elevat sobre l’acció al Parc Municipal quan el llac és ple de brutícia i recorda l'oposició del seu partit a l'illa de vianants. Alhora es mostra sorprès pel fet que ara es parli de mobilitat sostenible quan en l’ampliació de l’Av. Francesc Macià el seu partit va demanar un carril bici que no es va contemplar.

 

L’autocrítica també és present en el PSC d’Olesa de Montserrat. Tant Fernando Vicente com el seu propi partit, consideren que no és prou dur amb el Bloc Olesà i el líder socialista recorda que darrerament ningú ha arribat al nivell d’agressivitat que va mostrar el Bloc a l’oposició. Part de l’autocrítica de Vicente fa referència a la proposta socialista sobre la necessitat de la creació de la figura del regidor de barri, "per no haver-ho explicat millor". El PSC es planteja els pròxims tres anys de mandat amb il·lusió i centrats a millorar la vida dels olesans i olesanes en època de crisi social i econòmica. El regidor socialista, Fernando Vicente, avança que seguiran fiscalitzant el govern des de l’oposició.


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50