Logo Ràdio Olesa
+

Suspesa la temporada 2020 de La Passió d'Olesa, fins a nou avís16/3/2020

L'emergència sanitària per frenar l'expansió del coronavirus ha impedit que La Passió d’Olesa de Montserrat aixequés el teló el passat diumenge 15 de març, unes representacions que s'havien d'allargar fins a l'1 de maigLa Passió d'Olesa suspèn la temporada 2020, fins a nou avís. Així ho han decidit totes les Passions associades en una reunió excepcional a conseqüència de l'emergència sanitària i de l'adopció de les mesures decretades pel Govern de la Generalitat. Aquest any, la primera representació de La Passió d'Olesa estava prevista pel diumenge 15 de març al Teatre de La Passió.

 

A conseqüència de l'emergència sanitària i de l'adopció de les mesures decretades pel Govern de la Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana de Passions ha emès una nota de premsa en què suspèn les Passions d'aquesta temporada per unanimitat i fins a nou avís. Entre les afectades, la Passió d'Olesa que, fins divendres, havia anul·lat les properes funcions a l'espera dels esdeveniments. La Federació Catalana de Passions, integrada per les 'Passions' d'Olesa de Montserrat, Cervera, Esparreguera, La Cava, Llinars de Vallès, Mataró, Ulldecona, Vilalba, Vila-Sacra i Vilassar de Mar, ha acordat suspendre les seves representacions de la temporada del 2020, 'per força major'.

 

Les representacions de La Passió de Crist són una de les tradicions de Setmana Santa a Catalunya, en què es narra la vida i la mort de Jesucrist. Deriven d'un drama litúrgic de l'època medieval i en casos com el d'Olesa la fan possible al voltant d'un miler de persones de forma desinteressada. En l’apartat interpretatiu d'aquest any, destacava l’estrena en el paper de Sant Joan del conegut actor Biel Montoro, que participa en l’espectacle des de petit. En l’apartat tècnic, coincidint amb l’arrencada de la temporada 2020, el teatre de La Passió d’Olesa estrena una nova taula de so que permetrà introduir nous recursos en la sonorització de l’obra. 

 

 

Altres comunicats a Olesa

 

En un comunicat, la Comunitat Minera Olesana anuncia que des d'avui dilluns activa un pla de contingència arran dels darrers esdeveniments i informacions oficials sobre les mesures a prendre per intentar frenar la propagació del Coronavirus. Una de les conseqüències és que des d'avui, i durant un període mínim de 15 dies, l'oficina del carrer Alfons Sala romandrà tancada al públic L'atenció als usuaris i usuàries s'oferirà exclusivament per via telefònica (93 778 18 99) o per correu electrònic (correu@cmineraolesana.cat). 

 

Respecte de la reparació d'avaries i el servei assegurat, el servei de reparació d'avaries de la Comunitat Minera Olesana queda en tot moment assegurat. De la mateixa manera, també seguirà en funcionament com és habitual el telèfon de servei 24 hores de la cooperativa, el 93 778 02 95. Alhora, la CMO recorda que el subministrament d'aigua a Olesa de Montserrat està garantit en tot moment, així com ho està el servei de manteniment de la xarxa. 

 

D'altra banda, des del Col·lectiu Misteris, han comunicat a través de les xarxes socials que es suspenen tots els actes previstos per Setmana Santa, i per tant, també la Ruta dels Misteris. Segons l’entitat, només es tornarà a programar el concert més endavant. Aquesta decisió, tot i que difícil, l’ha pres el Col·lectiu seguint els criteris del departament de salut de la Generalitat. Els Misteris, una festa d’interès local que consisteix en la representació de diferents actes dels moments més importants de la passió i mort de Jesús. 


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50