Logo Ràdio Olesa
+

La Comunitat Minera Olesana convoca una assemblea general extraordinària4/2/2020

La primera convocatòria serà aquest dissabte 8 de febrer a dos quarts de cinc de la tarda a la seu de la Minera. Les tarifes de 2020, el pressupost d’explotació, els objectius de l’any i l’avanç del tancament de l’any 2019 seran alguns dels punts de l'ordre del diaLa Comunitat Minera Olesana ha convocat una assemblea general extraordinària per aquest dissabte 8 de febrer a les 16:30 h de la tarda a la seu de la Minera, al carrer Alfons Sala 42. L’ordre del dia inclou les tarifes de 2020, el pressupost d’explotació, inversions i objectius de l’any, així com l’avanç del tancament de l’any 2019. Pel que fa als preus, el president de la Comunitat Minera, Joan Arévalo, ha avançat que es farà una pujada molt mínima: entre cinquanta cèntims i un euro el trimestre.

 

Arévalo ha recordat que la Comunitat Minera només celebra una assemblea general anual que serveix per aprovar els comptes i que, per tant, la resta de convocatòries sempre són extraordinàries. És el cas de la convocada per aquest dissabte 8 de febrer i que servirà per presentar les tarifes, el pressupost i l’avanç del tancament de l’exercici 2019. Pel que fa a les tarifes, el president de la Minera, Joan Arévalo ha afirmat que s’actualitzaran després de tres anys en què s’han mantingut sense cap canvi perquè així ho havia determinat la comissió de preus de Catalunya.

 

Arévalo ha avançat que per resoldre aquesta situació l’Ajuntament i la Minera fa mesos que treballen en una ordenança. Aquesta ordenança servirà per poder presentar cada any les tarifes de l’aigua de forma més àgil i al marge de les consideracions de la Comissió de Preus de Catalunya, ja que l’ordenança s’ha d’aprovar per ple municipal.

 

Novetats del 2020

 

Sobre les tarifes d’aquest 2020, "les factures amb consums d’entre 18 i 20 metres cúbics el trimestre, tindran una pujada de 50 cèntims", ha destacat Arévalo. Per a consums inferiors a 18 metres cúbics el trimestre, la quota de servei es reduirà dels 19 euros a poc més de 16 euros. En el cas de pobresa energètica, la Minera té una partida de 1.000 euros anuals per fer-se càrrec d’un seguit de rebuts de famílies vulnerables i sempre de forma coordinada amb Serveis Socials. En consums lleugerament superiors, la diferència podrà arribar a un euro al trimestre. El president de la Comunitat Minera ha destacat que aquesta actualització és inevitable per ajustar els comptes i ha afirmat que el 2019 s’ha tancat amb pèrdues al compte d’explotació que caldrà corregir aquest 2020.

 

Respecte de les inversions d’aquest 2020 de la comunitat Minera Olesana, Joan Arévalo ha avançat que s’invertirà 300.000 euros, ja que el 2019 ha estat un any molt fort d’inversions, arribant als 600.000 euros per tota l’obra pública que s’ha fet. Concretament, Joan Arévalo ha dit que es farà inversió a l’ETAP (Estació Transformadora d'Aigua Potable), a diferents punts de la xarxa corrent, en l'adquisició de maquinària nova i també en projecte d’inversió per arranjar l’oficina al carrer Mallorca que es farà en dues fases. Arévalo ha defensat la Comunitat Minera Olesana i el sistema de funcionament a través d’una cooperativa de consum que permet oferir el preu de l’aigua entre un 30 i 40 per cent per sota de la mitjana de Catalunya.


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50