Logo Ràdio Olesa
+

La 1a Trobada d'Autocaravanes obre Olesa a un nou tipus de turisme5/9/2019

La 1a Trobada d’Autocaravanes a Olesa per visitar la Festa dels Miquelets és una de les novetats que s’ha treballat per aquest any i que el regidor de Turisme, Dídac Solà, ha destacat que servirà com a prova pilot, ja que un dels projectes que s’ha estudiat per fomentar el turisme és impulsar una àrea de servei per autocaravanes permanent. La Unió de Caravanistes de Catalunya col·labora en aquesta primera concentració.El regidor de Turisme de l’Ajuntament d'Olesa, Dídac Solà, ha explicat que la Festa dels Miquelets atrau cada any moltes persones d’arreu de Catalunya i, per aquest motiu, els darrers anys s’han anat incrementant els serveis. Solà ha destacat que des de l’àrea de Turisme s’ha fet la tasca de divulgació prèvia per tal de fomentar les visites durant tot el cap de setmana. Pel regidor, de fet, la regidoria ha fet un treball de formigueta per tal de començar a establir una xarxa de contactes per fer-ne divulgació així com tota la relació amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

 

Enguany, pel que fa al turisme, el més destacat del cap de setmana serà la 1a Trobada d’Autocaravanes per visitar Olesa i la Festa dels Miquelets. Dídac Solà ha explicat que va ser una entitat de caravanistes, Unió Caravanista de Catalunya, que es va mostrar interessada i que va contactar amb l’ajuntament. Solà ha explicat que aquesta experiència servirà com a prova pilot i veure com funcionaria una àrea fixa d’autocaravanes al municipi. Per aquesta trobada, les autocaravanes es podran instal·lar a l’aparcament dissuasiu del barri de La Central.

 

Solà ha avançat que s’habilitaran zones de deixalles, més il·luminació i s’avisarà amb prou temps que durant aquest cap de setmana no es podrà estacionar per poder acollir aquesta trobada d’autocaravanes. A més de totes les activitats relacionades amb Miquelets, l’Ajuntament oferirà una visita guiada relacionada amb l’entorn natural d’Olesa, conèixer les oliveres i el Molí de l’Oli. Pel que fa al desenvolupament del turisme al municipi, el regidor de l’àrea ha destacat que recentment s’ha aconseguit suport de la Diputació de Barcelona per treballar qüestions tècniques com l’elaboració dels recorreguts, els documents que caldrà elaborar, etc.

 

El regidor de Turisme també ha destacat que s’ha fet la feina prèvia per començar a contactar amb operadors turístics especialitzats que es vulguin establir a Olesa de Montserrat. Paral·lelament, caldrà continuar amb els treballs per instaurar el futur alberg a Cal Puigjaner i fer el seguiment del projecte del Camí del Riu. Dídac Solà també ha assegurat que s’ha treballat el tema de les visites a la Torre del Rellotge i que ja està a punt d’acabar-se.

 

Segons Manuel Moreno, olesà promotor de la 1a Trobada d'Autocaravanes, es preveu la participació de més de cinquanta vehicles que passaran el cap de se setmana de la Festa dels Miquelets en el nostre municipi. Moreno ha assenyalat que l'Ajuntament els ha comunicat que tenen prevista l'habilitació d'un espai permanent per aquest tipus de vehicles.


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50