Logo Ràdio Olesa
+

El Cercle Català de Geotècnia col·labora en la recerca de troballes arqueològiques al voltant de l'església de Santa Maria12/11/2014

Després de la descoberta de les restes del baluard medieval de l’antic Castell d’Olesa i de la troballa de restes de ceràmica de l’època romana, Olesa vol seguir descobrint part del seu passat fins ara ocult. I ho farà amb una nova tècnica que permetrà aprofundir en la descoberta del passat del municipi. Serà gràcies a la col·laboració desinteressada del Cercle Català de Geotècnia, que farà una prospecció amb georadar a l’interior de l’església. 

El georadar permetrà veure qualsevol anomalia al subsòl de l’església sense necessitat d’aixecar ni una sola pedra. La iniciativa de la col·laboració va partir d’un olesà membre del departament tècnic del Centre Català de Geotècnia, Enric Aguilar, que ha destacat que el georadar és un sistema que permet obtenir una radiografia del subsòl, en aquest cas molt necessari per poder estudiar què hi pot haver sense haver d’aixecar ni una pedra.

 

Segons el tècnic, hi ha un seguit de zones interessants a estudiar, sobretot perquè també podran quedar acotades per a un possible estudi posterior més complert. El principal enemic del georadar és l’aigua i el ferro, però es descarta que això siguin un problema a l’interior de l’església de Santa Maria. Enric Aguilar està convençut, arran les converses amb els membres de l’Arrel Acció Cultural, que hi haurà més troballes, que s’hauran d’estudiar per justificar una nova actuació.

 

De moment no s’ha fixat una data exacta per a l’estudi amb georadar, tot i que el tècnic espera que pugui ser la setmana vinent.


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50