Logo Ràdio Olesa
+

Noves visites guiades a les troballes arqueològiques al voltant de l'església de Santa Maria23/10/2014

Les prospeccions arqueològiques prèvies a la urbanització de la plaça de la Cendra i la plaça Nova han posat al descobert un tram del mur de tancament de l’estructura de l’antic Castell d’Olesa, diversos trams del fossat defensiu i estructures de mur d’un baluard.L’Arrel Acció Cultural i el Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà ha organitzat per a demà, divendres, noves visites a l’excavació arqueològica de la plaça de la Cendra per tal que tothom pugui observar les troballes descobertes. Com divendres passat, les visites tindran lloc a dos quarts de 2 del migdia i a les 7 de la tarda, al mateix emplaçament de la intervenció. La setmana passada, les visites van aplegar més de 200 persones.

 

Les prospeccions arqueològiques prèvies a la urbanització de la plaça de la Cendra i la plaça Nova han posat al descobert un tram del mur de tancament de l’estructura de l’antic Castell d’Olesa, diversos trams del fossat defensiu i estructures de mur d’un baluard. El responsable d’aquest equip, l’arqueòleg Oriol Achon, ha qualificat de molt importants aquestes troballes, que ajuden a explicar una mica més una part de la historia olesana i que creu s’han de preservar degudament.

 

S’han confirmat, per tant, les sospites d’entitats locals com el Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà i l’Arrel Acció Cultural al voltant de les restes arqueològiques que s’esperaven trobar al voltant de l’església de Santa Maria. 


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50