Logotip Olesa Industrial
+

Olesa de Montserrat crea un geoportal per a la consulta de dades geolocalitzades5/7/2021

A través d’aquesta eina, la ciutadania pot consultar, compartir i descarregar informació d’interès general damunt el mapa d'Olesa, que podrà editar per al seu ús personal o compartit.L'Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha posat en servei un geoportal, un espai web que permet a la ciutadania visualitzar milers de dades locals geolocalitzades en el mapa d’Olesa. Al geoportal d’Olesa de Montserrat s’hi pot accedir des d'un banner específic de la pàgina d’inici del web municipal.

 

Les dades geoespacials que s’hi representen permeten fer-ne una localització ràpida i consultes interactives, i alhora accedir al contingut de la informació. El geoportal incorpora visors topogràfics i de satèl·lit que permeten una visualització àgil i senzilla de la informació des de qualsevol dispositiu.

 

Amb aquest nou servei, l’Ajuntament dona continuïtat al projecte d’administració electrònica iniciat fa uns anys en l’àmbit intern amb un nou sistema de gestió dels expedients i la possibilitat de fer tràmits en línia tramitació en línia. Ara el vol completar el projecte amb la publicació de dades obertes.

 

A través d’aquesta eina, la ciutadania pot consultar, compartir i descarregar informació d’interès general damunt el mapa d'Olesa, que podrà editar per al seu ús personal o compartit. Per exemple, es poden consultar els diversos serveis que l’Ajuntament ofereix a la ciutadania, rutes d’itineraris, els edificis i espais d’interès, l’arbrat del municipi o, fins i tot, les incidències reportades a la via pública. A més aquest sistema permetrà descarregar algunes de les capes en diferents formats.

 

El geoportal inclou 125 capes i més de 20.000 registres de dades, que s’aniran ampliant i actualitzant dia a dia. El portal és resultat de la feina feta en el sistema d’informació geogràfica (SIG) de l’Ajuntament d’Olesa, amb l’objectiu que les dades que es gestionen i s’utilitzen internament també siguin d’ús per a la ciutadania. Per fer-lo possible hi han treballat conjuntament els departaments de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i el d’Espai Públic i Equipaments de l’Ajuntament d’Olesa.

 

El geoportal d’Olesa de Montserrat es desglossa en diferents blocs i capes temàtiques que permeten accedir ràpidament i de manera intuïtiva a la informació. El sistema incorpora eines de dibuix que permeten que les persones usuàries dissenyin la seva pròpia cartografia amb les dades consultades. Així mateix, en l’estructura de blocs s’hi troba un enllaç de contacte per fer-hi suggeriments o consultes.

 

D’altra banda, també s’ha habilitat un geoportal específic per a consultes de caire urbanístic, com ara qualificacions i classificacions del sòl, o dades i referències cadastrals.


Promoció Econòmica – Ajuntament d’Olesa de Montserrat

Ample, 25 | Edifici de Cal Rapissa

08640 Olesa de Montserrat

   promocio@olesademontserrat.cat

  Tel. 93 778 00 50 – Ext. 3600

Reconeixement AOC Logo Infoparticipa