Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament d'Olesa commemora el Dia Internacional de les Dones2/3/2018

Fer visibles les dones treballadores d’Olesa i la seva quotidianitat. Així defineix la Regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Olesa, Montserrat Vergara, l’objectiu de l’exposició “Doblement silenciades”, que s’ha inaugurat aquest divendres al vespre a la Casa de Cultura.Aquesta mostra fotogràfica, amb material de l’Arxiu Històric Municipal d’Olesa,  és una de les apostes de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat per la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. La mostra consta de 58 fotografies amb imatges datades des de finals del S.XIX i fins a mitjans del XX. S’han dividit en sis categories: dones i treballadores, dones i litúrgia, dones i oci, dones i teatre, dones i guerra civil i dones i educació. L’objectiu de mostrar aquestes vessants diferents és traslladar la idea que totes les dones són treballadores, també les que únicament es dediquen als treballs de cura i feines domèstiques. Així ho ha destacat durant la inauguració de l’exposició l’agent d’Igualtat de l’Ajuntament d’Olesa, Esther Segura.

 

Una de les bases de l’exposició que s’ha organitzat amb motiu del 8 de març és mostrar escenes de la vida quotidiana i evidenciar com les dones al llarg de la història han estat doblement oblidades. A més, la mostra vol posar en valor el concepte d’interseccionalitat, és a dir, que les diferents desigualtats o discriminacions que es poden patir socialment no actuen independentment sinó que sumen i generen una desigualtat major. La Regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Olesa, Montserrat Vergara, ha destacat que la mostra també pretén “donar veu i fer visible aquest 50% de la població tan important”.

 

La mostra s’ha obert amb el col·loqui “Dones d’ahir i d’avui”, protagonitzat per tres dones olesanes d’edats ben diferents: l’escriptora Pepa Fraile; Sara Valls, membre de diferents entitats locals; i Maria Dolors Figueras, que porta més de 50 anys treballant al mercat Municipal d’Olesa. Sobretot Figueras i Valls han narrat la seva visió sobre com les dones han estat silenciades al llarg de la història, gràcies als testimonis de multitud de dones que van conèixer, la primera treballant a residències i la segona despatxant al Mercat Municipal.

 

L’exposició fotogràfica “Doblement silenciades” és un dels plats forts de la celebració del 8 de març a Olesa de Montserrat, però no serà l’única activitat que es proposa. El mateix dijous 8 de març, de 9 a 13 hores, es pintarà un mural al Parc Municipal i a les 12 del migdia es farà la lectura d’un manifest reivindicatiu. Les activitats del 8 de març es concentraran al matí, ja que a la tarda es vol facilitar la participació a la manifestació a Barcelona amb motiu de la vaga feminista convocada per a aquesta jornada. Ja el divendres, 9 de març, s’ha organitzat un taller infantil sota el títol “Vull ser com...” a les 6 de la tarda i a la biblioteca Santa Oliva.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional