Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament inicia les obres d'arranjament del camí de les Pujades per millorar la connectivitat amb Ribes Blaves i Oasis1/6/2020

El projecte inclou mantenir l’actual traçat del camí, que quedarà asfaltat per possibilitar el pas de vehicles. També es suavitzaran alguns punts del traçat, que tenen un desnivell important. Les obres tenen un cost de prop de 170.000€ i van a càrrec de l'empresa Asfaltos Barcino S.L.  L’Ajuntament d’Olesa inicia avui les obres d'arranjament del camí de les Pujades, que surt de darrere de l’escola Puigventós i enllaça fins a les urbanitzacions de Ribes Blaves i Oasis. Es tracta d’una actuació molt necessària per tal que Ribes Blaves i Oasis tinguin una connexió transitable fins al nucli urbà d’Olesa que no passi necessàriament per la carretera B-120. Les obres tenen un cost de prop de 170.000€ i van a càrrec de l'empresa Asfaltos Barcino S.L.  

 

L’Ajuntament està treballant des del 2016 en aquest projecte, per al qual primer es va valorar quines actuacions calia fer per habilitar el pas per aquest camí. També es va demanar, per fer-lo possible, una subvenció a la Diputació de Barcelona, que va posar a disposició de l’Ajuntament d’Olesa 45.000 euros. L'actuació es va veure molt necessària per possibilitar el millor accés de les persones que viuen a Ribes Blaves i Oasis fins al nucli urbà d’Olesa, sense haver d’utilitzar la carretera d’Olesa a terrassa (B-120). Fins ara, l'estat del camí i les pendents pronunciades d'alguns trams provoquen que el veïnat de les dues urbanitzacions es desplaci a Olesa des de la B-120, provocant un desplaçament més llarg en temps i distància.

 

El projecte inclou mantenir l’actual traçat del camí, que quedarà asfaltat per possibilitar el pas de vehicles. També es suavitzaran alguns punts del traçat, que tenen un desnivell important. En total, l’amplada del camí és d’un 4,7 metres, dels quals 2,50 metres es deixaran per al trànsit de vehicles i 1 metre per als pas de vianants. El recorregut del camí és d’una mica més d'1,5 km.. A banda de millorar la connectivitat de Ribes Blaves i Oasis, el projecte també vol posar en valor el paisatge d'aquest part de l’entorn natural d’Olesa.

 

Camí de les pujades-Vista de secció del camí


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional