Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa celebra la Diada a l'Escorxador, amb centenars de persones11/9/2019

Durant el discurs institucional, Miquel Riera, alcalde d'Olesa, va assegurar que “hi ha persones a presó per les seves idees i per intentar escapçar un moviment polític, amb l’objectiu d’escarnir bona part de la societat”. Riera, acompanyat a l'escenari de regidors i regidores del Bloc Olesà, ERC i Junts per Catalunya, va assegurar que “hi ha presos polítics a l’Estat espanyol”. Aquest dimarts al vespre, Olesa de Montserrat ha celebrat la Diada de Catalunya amb un seguit d’actes organitzats per l’Ajuntament d’Olesa. Amb un format molt similar al viscut els darrers tres anys però amb un canvi d’ubicació per les condicions meteorològiques, la Cobla Vila d’Olesa va ser l’encarregada d’encetar les activitats de commemoració, amb una ballada de sardanes que va ser seguida per desenes de ciutadans i ciutadanes des de dos quarts de vuit del vespre. A partir d’un quart de deu de la nit, les prop de 250 persones que havien comprat el tiquet per sopar ja omplien l’edifici de l’Escorxador de gom a gom per gaudir d’un menú preparat per diversos restaurants i establiments del municipi. A partir de les 11 de la nit, el grup d’havaneres Les Anxovetes va ser l’encarregat de posar-hi el toc musical. 

 

A la mitja part del concert, va ser el torn pels discursos institucionals. Miquel Riera, acompanyat a l’escenari per regidors i regidores del Bloc Olesà, d’Esquerra Republicana de Catalunya i de Junts per Catalunya, va començar el discurs felicitant els membres de l’organització del sopar i agraïnt-los el seu esforç. Ja en el terreny de la política, Riera va assegurar que les diades d’arreu són “actes de reconeixement propi i de reafirmació identitària per part de comunitats que comparteixen formes de fer i de pensar, idiomes, cultura, història i una certa visió del món”. En aquest sentit, l’alcalde va explicar que el “sentiment de comunitat no es pot imposar, ja que és un vincle emocional” sovint lligat “a un territori i a un paisatge”, però que “això no vol dir que no es puguin estimar dues terres”. 

 

Riera va continuar el discurs apuntant que “la identitat catalana s’ha construit al llarg del temps des de la diversitat i el respecte a la pluralitat”, i va afegir que “cal dir en veu alta i clara, independentment de quins siguin els nostres objectius polítics o els sentiments nacionals, que a l’Estat espanyol s’està reculant en drets i llibertats”. En la mateixa línia, Riera va assegurar que “hi ha persones a presó per les seves idees i per intentar escapçar un moviment polític, amb l’objectiu d’escarnir bona part de la societat”. Riera va reblar-ho afirmant que “hi ha presos polítics a l’Estat espanyol”. 

 

Riera va animar a la ciutadania a participar d’una Diada que “tornarà a ser reivindicativa i que obrirà una tardor complicada”. Concretament, l’alcalde va afegir que a la Diada caldrà sortir altre cop al carrer reclamant solucions polítiques i no judicials, i  fer-ho “tossudament pacífics, democràtics i amb un punt de festa”. Riera va cloure el seu discurs desitjant a tota la ciutadania una bona Diada de Catalunya. El parlament es va tancar amb el cant d’Els Segadors, acompanyat per la veu de les tres integrants de Les Anxovetes i la resta d’assistents. 

 

L’acte s’havia de celebrar inicialment a l’entorn del Llac Municipal, però la previsió adversa de la climatologia va fer que l’Ajuntament d’Olesa decidís traslladar-lo dilluns al matí a l’Escorxador.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional