Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'aigua de les fonts naturals d'Olesa no és apta per al consum20/8/2019

Segons l'anàlisi semestral realitzada el dia 12 de juny pels Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i municipals, les fonts afectades són la dels Encantats, la font de Vilapou, la font del Frare Pau i la font dels Rabassaires. A l'aigua de la font de la Roureda no s'han fet les analítiques, ja que s'ha restaurat recentment.L'aigua de la font de Vilapou i de la font del Frare Pau no és apta per al consum i l'aigua de la font dels Encantats i de la font dels Rabassaires, a més, pot tenir riscos per a la salut. Aquesta és la comunicació que ha fet el Servei de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona com a resultat de les anàlisis realitzades a mitjans de juny i de caràcter semestral. L'aigua de la font de la Roureda no ha estat analitzada, ja que s’ha restaurat recentment i no s’ha pogut agafar la mostra.

En les anàlisis de les aigues de les fonts citades anteriorment s'ha inclós la conductivitat a 20 graus, la terbolesa, el ph, l'amoni, el nitrat i diversos índex microbiològics. Segons els resultats de les anàlisis, els diversos punts d'aigua natural no compleixen el nivell de referència de recompte de bacteris coliforms, entre altres factors. Aquest fet és habitual en el darrers anys i des de que s'han efectuat les anàlisis periòdiques. Les aigues d'arreu procedents de l'entorn natural, és habitual que tinguin alteracions en els valors de referència aptes per al consum, ja que estan exposades a possibles elements contaminants.


L'aigua no apta per al consum s'atribueix quan els resultats no acompleixen els criteris mínims de potabilitat. L'aigua sense garantia sanitària és la procedent de les fonts que no reben cap tipus de tractament desinfectant i no es pot garantir la potabilitat continuada.

L’Ajuntament d’Olesa realitza analítiques periòdicament per avaluar la qualitat de les aigües de l’entorn natural i donar coneixement a la població, tanmateix senyalitza a cada punt el seu estat, per informar a la ciutadania davant d'un possible consum.

 

La propera anàlitica es realitzarà a finals d'any i no contempla les fonts urbanes. En el camí de Can Llimona trobem dos punts d'aigua potable instal·lats en els darrers anys, procedents de la xarxa d'aigua pública.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional