Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'ADF d'Olesa de Montserrat incorpora un nou vehicle19/8/2019

L'Agrupació de Defensa Forestal ha incorporat un vehicle lleuger per traslladar uns 1.200 litres d'aigua i que es es pot conduir amb el carnet B. Durant l'estiu l'ADF destina unes 25 persones per a fer les guàrdies de vigilància dels caps de setmana.L'ADF d'Olesa de Montserrat ha estrenat un nou vehicle de tipus lleuger tot i que té aparença de camió i es pot conduir amb el carnet tipus B. Compta amb una capacitat de 1.200 litres d'aigua i millora l'altre vehicle lleuger que hi havia fins ara amb només 600 litres de capacitat i amb dues places.

Montse Prats, secretària de l'entitat ha explicat que cada vehicle compleix uns objectius determinats i el nou, que es va estrenar per a la revetlla de Sant Joan, complementa el que hi havia més petit. Des de l'ADF es destaca que també disposen d'un camió de 3.000 litres però que no és apte pels camins més estrets i el camió cuba amb 7.500 litres de dipòsit d'aigua. El nou vehicle de l'ADF, ha tingut un cost d'uns 8.000 euros i procedeix d'una Agrupació de Defensa Forestal de València.

La temporada d'incendis d'enguany ha començat amb el risc molt alt, sobretot per les altes temperatures, la manca de pluja i l'excés de vegetació que hi ha al bosc. Actualment, a més de la vigilància amb un vehicle i personal de la Diputació, l'ADF patrulla durant els caps de setmana. Montse Prats ha explicat que actualment són un grup d'uns 25 voluntaris i voluntàries.

Les guàrdies del cap de setmana durant l'estiu comencen a les 10 del matí i fins a les 7 de la tarda. Consisteixen a voltar per tot el terme municipal d'Olesa, incloent-hi la zona de barbacoes de l'Areny del Molí. El gruix de voluntariat es compromet a fer un mínim de dues guàrdies al mes. Pel que fa al funcionament de l'ADF, l'agrupació té un conveni amb l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat per tal de garantir-ne la dedicació. A més de l'adquisició de vehicles, també renoven el material, com enguany que s'han comprat mànegues, i la previsió del combustible que necessiten per fer les guàrdies i les possibles intervencions.

A part de les guàrdies del cap de setmana durant l'estiu, l'ADF es compromet a actuar en el màxim d'una hora des que es produeix qualsevol emergència. Montse Prats ha destacat que normalment el temps de resposta és menys, però que hi ha aquest marge per tal de poder avisar el voluntariat, arribar a la base i preparar tot l'equipament.

En l'actual campanya d'estiu tan sols s'ha produït un petit incendi al nostre municipi el dia 3 d'agost a una de les finques particulars del Camí de Sant Pere. La ràpida actuació coordinada de la Policia Local, Bombers, Agents Rurals, l'ADF local i membres del Departament de Medi Ambient va evitar la seva propagació.

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional