Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

La preinscripció escolar per segon cicle d'educació infantil i primària arrencarà el 15 de març i per a ESO el 17 de març19/2/2021

Enguany les escoles faran les jornades de portes obertes de forma telemàtica a causa de les restriccions per la pandèmia. Des del departament d’Ensenyament s'ha obert una bústia de correu electrònic a la qual es poden adreçar consultes: escolaritzacio@olesademontserrat.catSegons ha anunciat la Generalitat, la preinscripció escolar per als ensenyaments de segon cicle d’educació infantil i educació primària serà del 15 al 24 de març. En el cas de l’ensenyament secundari obligatori (ESO) serà del 17 al 24 de març. A causa de les circumstàncies extraordinàries per la pandèmia de la covid-19, enguany no es farà la reunió habitual per a les famílies amb infants de P3 i tota la informació s’anirà actualitzant a la pàgina web municipal. Alhora, les jornades de portes obertes a tots els centres educatius seran virtuals, amb reunions informatives via teleconferència i informació completa a les seves pàgines web.

 

La cap del departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa, Georgina Solanes, ha destacat que Ajuntament, centres educatius i el mateix departament d’educació de la Generalitat han de fer una adaptació constant de la manera d’actuar, respecte anys anteriors, a causa de la pandèmia. Per aquesta raó, ha destacat, es fan passos mica en mica, sobretot tenint en compte que aquesta és una fase important per a les famílies amb infants que el curs vinent han de començar a P3.

 

Tot i que encara és provisional perquè no s’ha publicat al DOGT, la Generalitat ja ha avançat les dates de la preinscripció:

  • Educació infantil de segon cicle i educació primària: del 15 al 24 de març de 2021
  • Educació secundària obligatòria: del 17 al 24 de març de 2021
  • Batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny: de l'11 al 17 de maig de 2021
  • Cicles de grau superior de formació professional i d'arts plàstiques i disseny: del 25 al 31 de maig de 2021 

Com l’any passat, com a prevenció davant el coronavirus, es promou la preinscripció telemàtica, i el tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat.

 

Habitualment l’Ajuntament d’Olesa organitzava una reunió informativa adreçada especialment a les famílies amb infants que havien de començar a P3. A causa de la pandèmia, però, i per motius d’aforament i raons sanitàries, enguany no es podrà fer la reunió, i tota la informació es facilitarà a través del web municipal. De tota manera, s’ha enviat a les famílies una carta amb una guia de centres. Des del departament d’Ensenyament, a més, s'ha obert una bústia de correu electrònic a la qual es poden adreçar consultes: escolaritzacio@olesademontserrat.cat

 

Portes obertes virtuals als centres educatius

 

També amb motiu de la pandèmia, les jornades de portes obertes a tots els centres educatius enguany seran virtuals, amb reunions informatives via teleconferència i informació completa a les seves pàgines web. Les visites virtuals arrencaran el proper 23 de febrer i finalitzaran el dia 15 de març.

 

El calendari de visites i l’enllaç per accedir-hi és el següent:

El centre educatiu és un entorn de socialització important per als infants. Els nens i les nenes de tres anys accedeixen per primera vegada al sistema educatiu obligatori, on comencen una etapa en la qual aprendran valors i desenvoluparan aptituds que els ajudaran a créixer personalment i acadèmicament.  Per aquesta raó, la tria del centre educatiu és una decisió molt important per a les famílies, ja que condicionarà la seva vida quotidiana. És important, doncs, que els centres escolars que es seleccionin estiguin en consonància amb els valors i rutines de la família.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional