Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Inauguració de l'exposició Descobrint Olesa14/10/2020

El dissabte 17 d'octubre s'inaugurarà amb un acte al pati de la Casa de Cultura aquesta mostra que vol posar en valor el cicle festiu d'Olesa de Montserrat i la cultura popular del municipi. La mostra es centrarà en les vuit il·lustracions en format gegant del llibre "Descobrint Olesa" i es podrà visitar fins el 15 de novembre.La regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat organitza conjuntament amb l'editorial olesana Edicions Paper d'Estrassa l'exposició Descobrint Olesa que s'inaugurarà el dissabte 17 d'octubre a les 18.00 h al pati de la Casa de Cultura i que es podrà veure fins el 15 de novembre. L'objectiu de l'exposició és ensenyar al públic en general i posar en valor el cicle festiu d'Olesa de Montserrat, la cultura popular i els indrets més emblemàtics del municipin a través de les mateixes vuit il·lustracions que protagonitzen el llibre Descobrint Olesa i que es podran gaudir en format gegant. 

 

El regidor de Cultura, Xavier Rota, ha destacat que enguany l'exposició anual del departament de Cultura es dedicarà a donar a conèixer les il·lustracions i la informació que apareix al llibre Descobrint Olesa perquè "és una perfecta carta de presentació del municipi i de la cultura catalana" que s'adreça al públic en general. 

 

L'exposició, seguint el plantejament del llibre, també inclourà informació sobre els autors i les autores de les il·lustracions, la festivitat representada a cada un dels plafons així com preguntes sobre aquella il·lustració i el repte de buscar els personatges infiltrats. Des d'Edicions Paper d'Estrassa, Quim Moreno ha avançat que "les persones que visitin l'exposició es trobaran amb material i jocs nous" per tal de fer-la atractiva i dinàmica més enllà de gaudir de les il·lustracions.

 

El llibre té un total de vuit il·lustracions que signen els autors olesans Rubén del Rincón, Ricardo Peregrina, Montse Cascante, Biel Moreno, Martí Alcon, Joan Cascante, Maria Grimau i Núria Fandos, i que mostren amb complicitat i humor les escenes més icòniques del calendari festiu olesà: la Festa Major, Santa Oliva, Els Miquelets, La Passió d’Olesa, Carnestoltes, Sant Jordi, Nadal i Els Misteris de Setmana Santa.

 

En un primer moment, l'Ajuntament i Edicions Paper d'Estrassa havien previst organitzar un seguit de tallers amb alguns dels il·lustradors adreçats als centres educatius olesans i que, finalment, s'han desestimat per la situació de la COVID-19.

 

La inauguració de l'exposició Descobrint Olesa es farà amb un acte al pati de la Casa de Cultura que comptarà amb la presència del regidor de Cultura, Xavier Rota i l'alcalde d'Olesa de Montserrat, Miquel Riera. A més de l'editor, Quim Moreno, també hi assistiran els autors i alguns dels elements més famosos lligats a la cultura popular olesana. Per poder assistir a la inauguració, cal fer la reserva a l'enllaç https://vivetix.com/entradas-inauguracio-exposicio-descobrint-olesa


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional