Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Celebració de la Diada a Olesa de Montserrat14/9/2020

La commemoració de l'11 de setembre a Olesa de Montserrat ha destacat pel gran nombre d'activitat cultural que s'ha desenvolupat al llarg del cap de setmana de tres dies. A la celebració institucional amb un concert d'havaneres s'hi han sumat l'inici del cicle Nits de Música al Parc i la Festa Menuda amb un total de quatre espectacles familiars.La celebració de la diada a Olesa de Montserrat va començar dijous 10 de setembre al vespre amb un concert de la Cobla Vila d’Olesa a la zona de Cal Mané organitzat conjuntament per l'Associació Cultural Olesa Sardanista i l'Ajuntament. Al mateix espai, a les 22.30h va començar l'acte organitzat pel consistori amb un concert d'havaneres amb el grup Peix Fregit i que va consistir en dues parts i rom cremat per a totes les persones assistents. A la mitja part, l'alcalde d'Olesa de Montserrat, Miquel Riera, acompanyat per diferents regidors i regidores del consistori, va fer la tradicional lectura del manifest institucional que va començar fent referència a l'esforç de l'Ajuntament per continuar organitzant activitat cultural amb totes les mesures de seguretat.

 

L'alcalde, Miquel Riera, durant el parlament va incidir en el càracter reivindicatiu de la Diada "malgrat que enguany no es podran fer concentracions multitudinàries i que caldrà ser prudents". Ara bé, per Riera, la situació sanitària no ha deixat enrera "la reivindicació pacífica que continua arrelada amb l'objectiu de defensar els drets d'expressió i el de decidir el futur de Catalunya". L'alcalde, al manifest, també va fer esment al desig de llibertat i de canvi d'una part de la ciutadania en un context de "repressió i amb presos polítics a la presó pels quals volem la llibertat". Després de la declaració institucional, les 150 persones assistents a l'acte van cantar Els Segadors abans de passar a la segona part del concert d'havaneres.

 

El dissabte 12 de setembre, també a la zona de Cal Mané del Parc Municipal, va començar el cicle "Nits de Música al Parc" que amenitzarà els caps de setmana del mes de setembre. El primer dels concerts programats va ser a càrrec del grup The Long Players, integrat per Norman Cliento i Marcus Atlas, i que van interpretar cançons pop i rock de totes les èpoques així com altres estils musicals com el hip hop o la música electrònica més actual. 

 

El cicle "Nits de Música al Parc" acollirà el segon concert aquest dissabte 19 de setembre amb Janio Marti Project i el dissabte 26 de setembre amb el grup River Omelet. Les actuacions seran a les 22.30h a la zona de Cal Mané i cal fer reserva gratuïta d'entrades a https://vivetix.com/events/ajuntament-d-olesa-de-montserrat.

 

Festa menuda

 

El públic familiar també ha pogut celebrar la Diada de l'11 de Setembre amb un ampli ventall d'espectacles durant tot el cap de setmana al Parc Municipal durant la "Festa menuda" que ha organitzat conjuntament el departament de Festes de l'Ajuntament i La Xarxa. El divendres, grans i petits van poder gaudir de l'espectacle "Les vacances de Madame Roulotte" al migdia i a la tarda "A la fresca"; mentre que dissabte a la tarda l'escenari del Parc va acollir l'espectacle de màgia "The Postcard" i el diumenge, també a la tarda, es va representar "Uh! Quin cangueli!". Enguany, la "Festa menuda" ha substituït la tradicional Fira de Jocs de La Xarxa que cada any organitza l'entitat a les portes de l'inici del curs escolar i que, enguany, per la situació sanitària, no s'ha pogut celebrar. 

 

Totes les activitats culturals que s'han organitzat durant tot el cap de setmana s'han realitzat seguint amb les mesures de prevenció i control determinades per les autoritats sanitàries i amb l'obligatorietat de fer reserva prèvia d'entrades. 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional