Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa de Montserrat viu de ple les festes de Sant Joan amb il·lusió i seny25/6/2020

Els olesans i olesans estan seguint les propostes a través de les xarxes i puntualment en viu, com en els espectacles itinerants o les actuacions amb aforament limitat. Les actuacions continuen aquest dijous i el cap de setmanaAquest any Olesa no pot gaudir de la seva festa major en el format habitual. Malgrat això, en el context de les festes de Sant Joan, les activitats festives que s‘estan desenvolupant al llarg de la setmana són nombroses en la mesura que ho permet la situació. Fins ara la resposta dels olesans i olesanes demostra que hi ha ganes de xerinola amb responsabilitat.

 

A la revetlla de Sant Joan, Quim Masferrer i l’espectacle “Moltes Gràcies” van recórrer els carrers d’Olesa donant veu als veïns i veïnes que van poder compartir les seves històries durant el confinament. La majoria de balcons, portals i terrasses per on passava Masferrer eren plens de famílies i amics que seguien l’espectacle per internet des de casa i que no perdien l’oportunitat de veure’l en viu durant uns segons.

 

Només acabar l’espectacle, l’actor i presentador del "Moltes Gràcies" reconeixia que va viure una experiència gratificant i que ha vingut molts cops a Olesa, “un municipi que m’aprecio i que compta amb un gran teatre de referència com és La Passió”. Per a Masferrer, els olesans “són bona gent i ho han demostrat compartint les seves històries”.

 

L'Encesa de la Foguera de Sant Joan no va faltar a la nit de revetlla amb l'espectacle dels Diablots d'Olesa. El brindis virtual des de la Torre del Rellotge i els focs artificials van fer oblidar per uns instants les darreres setmanes marcades per les restriccions i les dificultats per la crisi sanitària del coronavirus. En aquesta ocasió, els olesans amb ganes de festa no la van trobar als carrers del municipi, però la van poder celebrar a casa amb els DJ's que hi havia a la Casa de Cultura.

 

Si ahir a primera hora del matí l’Associació de Geganters i Nans d’Olesa donava la benvinguda a la diada de Sant Joan a so de gralles i tambors, a la tarda era Jordi Callau acompanyat de DJ els que en format cercavila animaven i posaven el toc musical pels carrers del municipi. Com a l’espectacle “Moltes Gràcies”, els olesans i olesanes es van divertir d’allò més i van tornar a demostrar un comportament excel·lent seguint les indicacions de prevenció marcades per les autoritats.

 

Més enllà dels espectacles itinerants pels carrers d’Olesa, un dels grans reptes d’aquestes festes de Sant Joan són les propostes que permeten la presència de públic amb aforament limitat com ahir va ser el cas de l’espectacle ‘Ni cap ni peus’ que va oferir el Circ Vermut a l’Escola Montserrat. L’èxit de l’actuació de circ i humor es va confirmar, així com la distribució dels assistents al llarg del patí del centre educatiu amb una separació de files que va permetre respectar estrictament la distància de seguretat.

 

Avui dijous, 25 de juny, és festiu local a Olesa i les activitats no s’aturen. A les 12.30 h tindrà lloc una sessió de vermut musical confinat a càrrec del DJ Pablo Picón i en directe a través del seu Instagram. Ja a la tarda, a les 19.30 h, arriba un nou espectacle familiar amb “Un país de conte”, amb Carles Cuberes, qui oferirà tres històries d’arrel popular amanides amb cançons i dinàmiques participatives. L’espectacle, gratuït, es farà al pati de l’Escola Mare de Déu de Montserrat, amb aforament controlat. Cal fer reserva prèvia a https://vivetix.com/events/ajuntament-d-olesa-de-montserrat.

 

Més actes el cap de setmana

 

Aquestes no seran les úniques activitats de la jornada, ja que a les 22 h, el pati de l’Escola Mare de Déu de Montserrat serà l’escenari de l’espectacle musical “Nit de cançó marinera” amb Neus Mar Quintet, qui oferirà un repertori propi amb havaneres, cançó mediterrània i cants de taverna. La solista estarà acompanyada per Emilio Sánchez a la guitarra, Pep Rius al contrabaix, Sònia Zurriaga a l’acordió i Enric Canada a la percussió. L’espectacle serà gratuït però cal fer reserva prèvia a https://vivetix.com/events/ajuntament-d-olesa-de-montserrat

 

Les propostes no s’acabaran el festiu local. Dissabte, 27 de juny, a les 19.30 h, els Lindy Hoppers Band oferiran un concert a ritme de swing al pati de l’Escola Mare de Déu de Montserrat. Serà gratuït i cal fer reserva prèvia a https://vivetix.com/events/ajuntament-d-olesa-de-montserrat. Finalment, el diumenge 28 de juny, la Cobla Vila d’Olesa oferirà a les 20 h un concert a la plaça Nova d’Olesa a les 20 h. El concert és gratuït, amb aforament controlat, i cal fer reserva prèvia a https://vivetix.com/events/ajuntament-d-olesa-de-montserrat.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional