Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El 29 de juny començaran els casals d'estiu organitzats per diferents entitats a Olesa de Montserrat23/6/2020

El departament de Salut Pública ha ofert un curs de formació en prevenció i seguretat sanitària adreçat a monitors i monitores dels diferents casals d'estiu que es faran entre juliol i agost a Olesa de Montserrat.L’Ajuntament d'Olesa de Montserrat i les entitats locals de l’àmbit esportiu i educatiu treballen per ultimar els detalls per començar els Casals d'Estiu el proper dilluns 29 de juny. Aquest dilluns, el departament de Salut Pública de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha impartit un curs de formació i seguretat sanitària adreçat a monitors i monitores dels casals organitzats entre els mesos de juliol i agost. 
 

Enguany, l'Ajuntament d'Olesa i les entitats organitzadores dels Casals porten moltes setmanes treballant conjuntament i analitzant els passos a seguir per donar compliment al conjunt de mesures de seguretat i de prevenció establertes per les autoritats sanitàries en les activitats de lleure que ha generat la crisi sanitària del coronavirus. La Cap de Cultura i lleure de l'Ajuntament, Montse Muñoz, ha destacat que l'organització enguany ha estat marcada pel fet que totes les parts han estat conscients que l'escenari podia canviar de forma sobtada en qualsevol moment. 

 

Tot i que entitats i consistori han treballat amb l'objectiu de fer casals aquest estiu, la incertesa provocada per la COVID-19 va provocar que el primer pas fos fer les inscripcions a finals del mes de maig per poder fer una previsió de famílies que volien apuntar els seus fills i filles a les diferents propostes de les entitats. Aquestes inscripcions van servir per conèixer quantes famílies estaven interessades en els casals d’estiu i continuar treballant en les necessitats concretes que es podien generar tenint en compte el número d'infants i les mesures de seguretat i de prevenció que s'anaven establint.

 

Enguany, una de les novetats és que bona part de les entitats organitzadores han ofert casals per setmanes durant els mesos de juliol i agost, tot i que la demanda de l'agost no s'ha acabat de confirmar amb les entitats fins que no s'han dut a terme les matriculacions definitives. El missatge que es vol transmetre des de l'Ajuntament, segons Montse Muñoz, és que "tots els casals d'estiu es posaran en marxa d'acord amb les mesures necessàries per garantir la seguretat dels infants i joves, així com dels professionals".

 

Des de l'Ajuntament, a més, per facilitar l'accés als Casals d'Estiu a totes les famílies, ha ofert una línia d'ajuts en règim de concurrència competitiva per a la participació d'infants i joves de 3 a 18 anys als calals d'estiu organitzats per entitats olesanes. La convocatòria l'ha impulsat el departament de Serveis Socials municipal i s'ha destinat una partida pressupostària de 20.000€.

 

Les entitats que han proposat fer casals són el Futbol Sala Olesa conjuntament amb el Club Atletisme Olesa, el Club Gimnàstica Olesa, el Nou Bàsquet Olesa, el CEFO’87, el Club de Twirling Olesa, el Club de Tennis Olesa, l’Associació Esportiva Escola Daina-Isard, el Casal d'estiu DIMA sota el paraigües de l’AMPA Josep Ferrà i Esteva i l’AMPA del Puigventós que organitza el Casal Artístic.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional