Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Compromís dels paradistes del Mercat Municipal d’Olesa envers la prevenció i la salut26/3/2020

Una parada del Mercat Municipal tanca fins a nou avís per confinament preventiu del personal. Cap de les persones de la parada, del sector de la carn, tenen símptomes de coronavirus, però s’ha decidit fer el confinament per responsabilitat i com a mesura preventiva. La decisió l’ha pres el titular de la parada després que la parella d’una de les treballadores hagi estat ingressada amb símptomes. La treballadora no en té cap, però ha quedat confinada seguint el protocol de Salut.Una de les parades del Mercat Municipal d’Olesa de Montserrat, del sector de la carn, tanca fins a nou avís a partir d’aquest divendres a causa del confinament preventiu del personal. La decisió l'ha pres el titular de la parada després que una de les treballadores s’hagi hagut de confinar arran l’ingrés de la seva parella amb símptomes compatibles amb el coronavirus (i encara pendent del resultat de la prova). Aquesta treballadora no presenta cap símptoma, però com marquen els protocols, immediatament ha quedat confinada al seu domicili.

 

La parada podria continuar funcionant mantenint els mateixos sistemes de control sanitaris i d’aforament que han seguit fins ara, però s’ha acordat el confinament de tot el personal només com a mesura preventiva. En aquest sentit, cal recordar que des del primer dia que va esclatar la crisi sanitària pel coronavirus, les autoritats sanitàries han establert que només s’ha de fer confinament si s’ha tingut contacte directe amb alguna persona que hagi donat positiu en la prova del Covid-19. El director del CAP Olesa, Carles Martí, també ha repetit tots aquests dies una frase: “el contacte amb algú que hagi tingut contacte amb una persona afectada no es pot considerar contacte amb el coronavirus”, i aquest seria el cas de la resta del personal d’aquesta parada del mercat, que, a més, no presenta cap símptoma associat amb la malaltia. De tota manera, han decidit fer el confinament per responsabilitat i mesura preventiva i compromís amb els clients i la vila.

 

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, com a ens responsable del Mercat Municipal, va traslladar fa dies a tots els paradistes un detallat protocol elaborat pel departament de Salut Pública amb totes les mesures higièniques i sanitàries que havien de seguir mentre durés l’estat d’alarma. Entre les situacions previstes en el protocol hi ha el possible confinament del personal en el cas que hi hagi algun contacte amb persones afectades per coronavirus, un protocol, de fet, que han de seguir tots els comerços que poden seguir funcionant aquests dies, com ara la resta de supermercats i establiments d’alimentació del municipi. Des de l’Ajuntament també se’ls ha fet arribar aquest protocol.

 

L’Alcalde d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera, vol recordar que “el subministrament d’aliments és un servei essencial aquests dies, i no en podem prescindir, i el Mercat Municipal ens assegura l’accés al producte fresc, de proximitat i de qualitat”. En aquest cas, ha volgut remarcar l’Alcalde, “s’ha actuat amb immediatesa i des de la prudència i la corresponsabilitat de paradistes i Ajuntament, que en tot moment també continuarà amb la seva política comunicativa basada en la transparència”. 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional