Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Lliurament de les targetes moneder a les famílies beneficiàries de beques menjador25/3/2020

Aquest dimecres s'han habilitat cinc punts de recollida al municipi per fer entrega de les més de 200 targetes moneder a les famílies olesanes. Serveis Socials ha contactat prèviament amb les famílies per concretar el lloc de recollida i una hora, per evitar la coincidència de persones i mantenir així les mesures de seguretat i prevenció del coronavirus.Les targetes moneder per a les famílies beneficiàries de beques de menjador escolar s’han repartit aquest dimecres 25 de març als cinc punts habilitats de recollida: l’Ajuntament, la Casa de Cultura, l’Escorxador, el local social de l’Associació de Veïns del Poble Sec i l’Escorxador. Els Serveis Socials municipals han contactat amb les famílies beneficiàries per concretar el punt de recollida i l'hora per tal d'evitar aglomeracions i que l'entrega es faci amb les mesures de seguretat i distàncies entre persones per evitar la propagació del coronavirus. El departament de Serveis Socials ha organitzat el lliurament de les més de 200 targetes moneder  amb la col·laboració de personal de l'Ajuntament, Creu Roja del Baix Llobregat Nord i una desena de persones voluntàries des de les 10h a les 14h. 

 

El regidor de Serveis Socials, Jordi Martínez, ha explicat que "les targetes moneder van arribar al Consell Comarcal aquest dilluns i que, a partir d’aquí, va començar tot el dispositiu per avisar a les famílies beneficiàries el dia, lloc i hora de la recollida". Martínez ha agraït públicament "la tasca i dedicació del personal voluntari que ha ajudat a fer l’entrega d’aquestes targetes moneder a les famílies beneficiàries" així com la feina i col·laboració que fa Creu Roja, entitat encarregada de canalitzar i gestionar aquesta borsa de voluntariat.

 

Les targetes moneder són semblants a una visa qualsevol i estan carregades incialment amb 40€ que es podran utilitzar en qualsevol botiga de queviures. Aquest import, segons ha explicat Jordi Martínez, respon a la quanitat de "4€ per dia lectiu durant els primers 15 dies previstos de confinament per a l'alumnat" tot i que des del Departament d'Ensenyament de la Generalitat ja s'ha informat que s'aniran carregant per cobrir tots els dies lectius que duri el confianment. 

 

Des dels Serveis Socials de l'Ajuntament anuncien que si algú aquest dimecres no ha pogut anar a fer la recollida de la targeta moneder es pot contactar amb el departament i poder concretar un altre dia per lliurar-la. Cal trucar al 93 778 00 50 (opció 5).  Des del Consell Comarcal, a més, s'ha publicat un document per resoldre les preguntes més freqüents sobre l'ús d'aquestes targetes que es pot consultar aquí.

 

Voluntariat per a situacions extraordinàries

 

L'entrega de les targetes moneder de les beques menjador ha comptat amb la col·laboració d'una desena de voluntaris i voluntàries d'Olesa de Montserrat que es van apuntar a la plataforma Dedicim Olesa  i gràcies a gestió i canalització de les peticions que fa Creu Roja del Baix Llobregat Nord. En aquest sentit, la referent tècnica d'aquesta entitat a la zona, Griselda Sanahuja, ha explicat que a mesura que arribin tasques que necessitin l'ajut del voluntariat, Creu Roja organitzarà aquesta crida i es posarà en contacte amb les persones voluntàries. Tot el voluntariat, abans, caldrà que faci una formació bàsica sobre el coronavirus. 

 

 

De moment, hi ha un centenar de persones registrades a la borsa de voluntariat que ha creat l’Ajuntament a través de la plataforma digital Decidim Olesa. Si hi ha algú que encara vol participar, només cal registrar-se a la plataforma a l’adreça decidim-olesademontserrat.diba.cat i anar a l’apartat “òrgans de participació” , clicar a l’apartat de “Voluntariat per situacions extraordinàries” i emplenar el formulari. 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional