Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Nova edició de l'espai de trobada per a mares i pares amb infants de 2 a 5 anys per compartir experiències sobre criança13/2/2020

Les inscripcions per participar en el programa "Cafè en família" es poden fer fins el dia 28 de febrer. L’objectiu de les trobades setmanals és que mares i pares puguin compartir experiències amb l'acompanyament de professionals. El servei és gratuït.L’Ajuntament d’Olesa ha organitzat novament un espai de trobada setmanal entre mares i pares amb infants de 2 a 5 anys batejat com a “Cafè en família”. En aquest espai de trobada, que és gratuït, les famílies estaran acompanyades per professionals vinculats als camps de la psicologia, la salut i l’àmbit socioeducatiu, amb l’objectiu que puguin compartir experiències en relació amb la maternitat i paternitat. “Cafè en família” és organitzat pel grup de treball per a la Petita Infància de la Xarxa Socioeducativa d’Infància i Adolescència–Pla educatiu d’entorn (format per les llars d’infants, el Servei de Pediatria del CAP Olesa, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç de Martorell i l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat).

 

L’objectiu de les trobades setmanals del “Cafè en família” és que mares i pares puguin compartir experiències amb la intenció d’afavorir els vincles sans amb els infants, alhora que adquirir estratègies educatives des d’una vessant cooperativa i participativa. El grup parteix dels coneixements propis de cada persona, afavorint l’intercanvi i l’aprenentatge comú, amb la intenció de ser un espai de relació horitzontal on tothom suma. Així ho han destacat Tanit Moron, tècnica del departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, i Cristina Bòria, educadora social.

 

L’Ajuntament d’Olesa ja va impulsar una primera edició d’aquest espai de trobada per a pares i mares ara fa cinc anys, amb resultats molt positius. Des de la Xarxa Socioeducativa d’Infància i Adolescència–Pla educatiu d’entorn es va veure l’any passat la necessitat de repetir l’experiència, després de detectar que moltes mares i pares expressen angoixes al voltant de la criança, sobretot quan tenen el primer fill i filla. La valoració de l’edició de l’any passat va ser molt positiva per part de professionals i famílies participants, sobretot perquè les famílies tenen necessitat de comptar amb més recursos per afrontar la seva tasca educativa, i “agraeixen comprovar com les seves angoixes són compartides per altres famílies”.

 

Cristina Bòria ha destacat que en les diferents sessions del programa es vol “potenciar les habilitats parentals i maternes i establir vincles sans amb els infants”. És per aquesta raó que cada sessió tindrà un tema central, com ara el desenvolupament de l’infant, comunicació o les rutines, amb l’acompanyament d’una persona professional en cadascuna de les temàtiques que es tractin. Tot plegat aprofitant l’experiència de les famílies i, segons Bòria “construint aprenentatge i coneixement a partir de l’experiència de tots i totes”. Segons ha destacat Cristina Bòria, en les sessions de “Cafè en família” s’intenta que les famílies entengui per quines etapes evolutives passen els infants, amb l’objectiu que entenguin també quines necessitats té aquest infant en cada moment. 

 

Aquestes trobades-esmorzar es faran setmanalment a la Llar d’Infants Taitom, els dimarts de 9.15 h a 11.00 h, entre el 10 de març i el 12 de maig. Pares i mares poden assistir amb els seus fills i filles, ja que hi haurà servei d’acollida per als infants. Les inscripcions es poden fer fins el 28 de febrer a la Biblioteca Santa Oliva o enviar un correu electrònic a salutpublica@olesademontserrat.cat.

 

Les places per a les sessions de “Cafè en família”, per a famílies amb infants de 2 a 5 anys, són limitades a una màxim d’entre 20 i 25 participants.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional