Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Recta final de les obres de l'avinguda Francesc Macià7/11/2019

El tram d’avinguda Francesc Macià afectat per les obres, entre els carrers Mallorca i Jacint Verdaguer, la plaça de l'Oli i els laterals del Mercat Municipal quedarà enllestit en els propers dies amb l'asfaltat i la col·locació de l'arbrat i el mobiliari urbà.Les obres de remodelació de l’avinguda Francesc Macià acabaran durant les següents setmanes de novembre després que s'enllesteixin els treballs d'asfaltat, plantació de l'arbrat i la col·locació del mobiliari urbà. Amb aquestes darreres actuacions s'acabarà la remodelació d'aquest tram del principal eix viari d'Olesa de Montserrat després de pràcticament 10 mesos d'obres. 

 

Un cop acabades les obres, l'Avinguda de Francesc Macià recuperarà els dos sentits de circulació tot i que la distribució haurà canviat totalment. Ara, serà una distribució asimètrica de l’espai, que té 12 metres d’amplada, destinant sis metres per als dos carrils de circulació i sis metres més per a les voreres. En el cas de les voreres, les de la banda sud tindran dos metres d’ampla, i les de l’altra banda, quatre metres, amb prou espai per a una franja d’arbrat. Aquesta distribució asimètrica també permetrà encabir al llarg de l’avinguda grups de contenidors i les parades d’autobusos. En aquest darrer cas, continuarà havent-hi dues parades, però es separaran una mica de l’àmbit de les dues places, on són a tocar actualment. A més, la transició entre la plaça Catalunya i la plaça de l’Oli també tindrà una continuïtat gràcies a l’arbrat, i s’obriran més a l’avinguda gràcies als trams de paviment de plataforma única. 

 

Pel que fa a la plaça de Catalunya, la seva fesonomia ha canviat forç després d'eliminar el talús que feia de barrera entre la plaça i l’avinguda així com les baranes metàl·liques lateral. També s’han eliminat les sortides del pàrquing subterrani que donaven directament a l’avinguda, i que a causa de la poca amplada de la vorera representaven un perill. Totes les sortides s'han traslladat a la banda de façana del mercat municipal. A més, al perímetre de la plaça es col·locarà una pèrgola verda per donar continuïtat a l’espai, i crear zones d’ombra.

 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional