Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

4a edició de la Travessa de les tres ermites aquest cap de setmana5/11/2019

És una de les sortides estrelles que organitza el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat i combina activitat física i cultural ja que l'eix principal de la travessa són les ermites de Sant Jaume, Sant Pere Sacama i Sant Salvador de les Espases. El recorregut és de gairebé 20 km i un desnivell acumulat de 800 metres.La Travessa de les tres ermites l’organitza el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat tot i que compta amb la col·laboració d'entitats com l'ADF d'Olesa. Segons ha destacat el guia de muntanya, Joan Soler, aquesta és una de les sortides estrelles de l'any per l'interès que desperta tot i que les places es limiten a una quarantena de persones. La 4a edició de la Travessa de les tres ermites començarà diumenge, 10 de novembre, a les 7.30h a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. L'objectiu serà fer un recorregut de gairebé 20 quilòmetres de distància i d'una dificultat alta ja que cal estar acostumat a caminar per la muntanya així com tenir certa resistència. 

 

Joan Soler ha destacat que és una travessa que combina l'activitat física o esportiva amb la cultura ja que l'eix central d'aquesta sortida és mostrar tres elements patrimonials importants d'Olesa de Montserrat: les ermites de Sant Jaume, Sant Pere Sacama i Sant Salvador de les Espases. 

 

Pel que fa al recorregut, des del punt de sortida el grup s'adreçarà cap a l'escola Puigventós per poder agafar el camí de les Pujades que connecta amb la urbanització de Ribes Blaves i per adreçar-se a la primera ermita, la de Sant Jaume. Un cop aquí, la travessa passarà per l'aflorament geològic de ribes Blaves i continuarà durant uns 200 metres per la carretera B-120 fins trobar la pista forestal que va fins a Sant Pere Sacama. Després, es pujarà fins a la Creu de Saba i tot seguit cap a la masia del Puigventós. Des d'aquest punt i fins arribar a Sant Salvador de les Espases, la travessa passarà per diferents corriols i altres indrets com el pla del Fideuer o la font de la Pastora. Acabada la visita a Sant Salvador de les Espases, es començarà el darrer tram de tornada al nucli urbà baixant fins trobar el Camí dels Voluntaris que connectarà amb la Creu de Beca i el barri de les Planes.

 

 

 

 

Les inscripcions es poden fer al correu electrònic rutes@olesademontserrat.cat, al telèfon 93 778 0050 o a la recepció de l’Ajuntament. Caldrà portar aigua, esmorzar, calçat i roba adequada.

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional