Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Ja ha començat la campanya de vacunació de la grip al CAP Olesa4/11/2019

Arrenca la campanya de vacunació de la grip que s'allargarà fins el 15 de desembre i que posa el focus en els majors de 60 anys, embarassades, persones amb malalties cròniques i també els infants prematurs.L'Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa cada any una campanya de vacunació antigripal estacional, que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip  i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d'alt risc, com ara els professionals de la salut. El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d'octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d'aquest període) i el seu efecte dura un any. Enguany la campanya de vacunació de la grip estacional ha començat el 28 d'octubre i s'allargarà fins el 15 de desembre.

 

No obstant això, la vacunació no sempre impedeix contraure la grip: l'efectivitat depèn del grau de similitud entre les soques vacunals i les soques gripals circulants. També és menor entre persones amb factors de risc que entre els professionals sanitaris. També cal tenir en compte que en molts casos els símptomes gripals que apareixen en les persones vacunades no són grip sinó altres virasis freqüents en l'època de la vacunació. 

 

La grip és una malaltia vírica que arriba a l’hivern en els mesos de desembre i en ocasions fins al el mes de gener. Des del CAP Olesa ens remarquen que s'han de prendre algunes mesures bàsiques per no contraure la grip:fer ús de mocadors d'un sol ús, rentar-se les mans amb aigua i sabó amb freqüència, ventilar els espais tancats i quedar-se a casa si creieu que esteu malalts per no propagar el virus.

 

 

La vacunació contra la grip estacional s'adreça especialment a les persones que tenen un alt ris de compliacions si pateixen la grip com les persones de 60 anys o més, adults i infants amb malalties cròniques, prematurs i embarassades. També es recomana a professinals de la salut, personal d'institucions geriàtriques, etc. 

 

 

Les persones que es vulguin vacuna contra la grip cal que s'adrecin al Centre d'Assistència Primària (CAP) d'Olesa de Montserrat. És un servei gratuït. 

 

 

 

 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional