Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Uns 4.200 alumnes d'infantil, primària i secundària han iniciat avui a Olesa el curs 2019-202012/9/2019

El curs ha arrencat amb normalitat als diferents centres educatius públics i concertats del municipi.Uns 4.200 alumnes d’infantil, primària i secundària han iniciat avui, dijous, a Olesa el nou curs escolar 2019-2020 en els diferents centres educatius públics i concertats del municipi, concretament 2.800 d’infantil i primària i 1.400 d’ESO. L’arrencada del curs, que s’ha produït sense cap incidència, manté algunes de les novetats introduïdes l’any passat, com son els camins escolars a les escoles Puigventós i Povill i les zones de “Petó i adeu” que permeten a les famílies estacionar el vehicle en aquests espais durant dos minuts en horari restringit. Per a aquest nou curs, segons ha avançat la regidora d’Educació, Lourdes Vallès, es vol treballar en l’habilitació d’un nou camí escolar, en aquest cas fins l’escola Mare de déu de Montserrat. De fet, al voltant de totes les escoles s’han instal·lat els darrers cursos elements pacificadors del trànsit, i mica en mica s’anirà fent projectes específics per a la resta de centres escolars.

 

Olesa de Montserrat ha arrencat el nou curs escolar 2019-2020 amb els mateixos grups d’infantil, primària i secundària que el curs passat. Tot i que en l’oferta inicial el departament d’Ensenyament de la Generalitat va decidir suprimir un grup de P3 a l’Escola Sant Bernat -malgrat l’oposició de l’Ajuntament i la comunitat educativa, representada per la Plataforma Olesa es Mou (POEM)- el nombre de sol·licituds de plaça va fer que el govern català reconsiderés la seva decisió i mantingués els dos grups de P3 a l’escola Sant Bernat.

 

Quant a l’oferta formativa post-obligatòria, el curs 2019-2020 manté l’ampliació de l’oferta de cicles formatius a l’institut Daniel Blanxart iniciada l’any passat, amb un cicle de grau superior en Animació d’Activitats Físiques i Esportives. Aquest nou cicle es va sumar als que ja impartia el centre: els cicles formatius de grau mitjà de Conducció d'Activitats Fisicoesportives en el medi natural, Gestió Administrativa, Atenció a les persones en situació de dependència, i Sistemes Microinformàtics i Xarxes; el cicle formatiu de grau superior d’Administració i Finances; i dos programes de Formació i Inserció, un d’auxiliar de muntatges d’instal·lacions elèctriques d’aigua i gas, i un altre d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, en aquest darrer cas, per a alumnes amb necessitats educatives especials. D’altra banda, en aquest nou curs escolar, l’institut Daniel Blanxart vol recuperar el servei de menjador que fa uns anys es va deixar d’oferir per diferents motius.

 

A banda dels cicles formatius, els instituts públics Daniel Blanxart i Creu de Saba, així com l’escola concertada Daina-Isard, ofereixen els estudis de batxillerat.

 

L'Ajuntament té una àmplia oferta d'activitats i serveis educatius

Aquest nou curs 2019-2020 l’Ajuntament amplia l’oferta del Catàleg d’Activitats Educatives que cada juliol ofereix als centres educatius. Les activitats, més d’un centenar, són organitzades per diferents departaments de l’ajuntament, i adreçades a totes les etapes escolars.

 

També, un curs més, continuarà el Projecte TEU, un programa educatiu d’adaptació curricular que possibilita que diferents alumnes de 3r i 4t d’ESO desenvolupin algunes hores del seu horari lectiu fora del centre, concretament a diferents departaments de l’Ajuntament, centres educatius (llars d’infants i escoles de primària) i fins i tot a empreses privades.

 

Aquest curs 2019-2020 continuarà la tasca i projectes de La Xarxa de la Infància i l’Adolescència, un projecte transversal impulsat pel departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i que es va crear l’any 2012. El curs 2016-2017 es va incorporar al Pla Educatiu Entorn i aquest 2019-2020 s’engegarà el tercer curs de treball conjunt. Des del departament d’Educació es treballa intensament, dins la xarxa, en el Pla Lector Local, que inclou programes com el Lecxit, per aconseguir l’èxit escolar a través del reforç en la lectura, o el projecte Legiland.

 

Un altre dels projectes que continuen en marxa dins la Xarxa socioeducativa d’Infància i Adolescencia-Pla Educatiu d’Entorn és el d’estudi assistit a través de persones voluntàries. Des d’Educació també es manté el projecte de Patis Oberts i de Camins Escolars, que després dels aplicats a les escoles Josep Ferrà i Esteva, Povilll i Puigventós es vol ampliar a l’escola Mare de Déu de Montserrat.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional