Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El 12 de setembre s’obren les inscripcions per als cursos del Servei Local de Català d'Olesa9/9/2019

Les inscripcions es podran fer fins el dia 30 de setembre. Enguany s’oferiran els nivells d’inicial i bàsic. Les places són limitades.El Servei Local de Català d’Olesa de Montserrat ha destacat que els cursos amb més demanda enguany són el bàsic i l’elemental ja que el perfil majoritari de l’alumnat són persones nouvingudes a Catalunya que no tenen cap coneixement de la llengua catalana. És per aquest motiu que enguany l’oferta es concentra en aquests nivells per entendre el català i començar a parlar-lo, per millorar el català oral i per iniciar-se en la llengua escrita. Lluïsa Boada, membre del Consorci i professora dels diferents cursos, ha destacat que el perfil de l’alumnat ha anat variant al llarg de les dècades "en aquests moments, l’alumnat té procedències molt diverses i que fer-se entendre al principi requereix d’un gran esforç. La clau és que des del primer dia es perdi la vergonya i comencin a parlar com puguin i que la gent també els parli en català".

 

Els cursos que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística estan destinats a majors de 18 anys, tot i que també es poden acceptar joves de 17 anys que siguin nouvinguts a Catalunya i són oficials i que per tant la titulació és homologada. Els cursos de català per a adults s’organitzen en mòduls trimestrals. Començaran el 30 de setembre i 1 d’octubre i finalitzaran al desembre. Les classes es fan a la segona planta de l’edifici dels Safarejos.

 

Les inscripcions es poden fer, a parttir del 12 de setembre, al Servei Local de Català d’Olesa, ubicat al soterrani de la Casa de Cultura, en horari de matí, de dilluns a divendres de 10.00h a 13h. Els dilluns i dimecres també es podrà formalitzar les inscripcions a la tarda de 17.00h a 19.30h. Per les persones que tenen problemes per fer els cursos presencials, el Consorci també ofereix la possibilitat d’aprendre el català a través de cursos no presencials. Els cursos estan subvencionats i a més també hi ha bonificacions per a persones pensionistes, en situació d’atur o família nombrosa o monoparental. Per a més informació dels cursos es pot contactar al 93 778 00 50 (extensió 3150 i 3151) i a través del correu electrònic olesa@cpnl.cat.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional