Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Els nois i noies de l'Estiu Jove col·laboren en la neteja de l'entorn natural d'Olesa19/7/2019

El Departament de Medi Ambient va organitzar una sortida d’educació ambiental amb el jovent que participa a l'Estiu Jove, dividida en tres activitats diferents: recollida de deixalles, conèixer la petjada ecològica i visita a la deixalleria municipal.L’Estiu Jove organitzat per l’Ajuntament d’Olesa ha traspassat al seu equador amb una bona participació de nois i noies de 12 a 16 anys en aquest espai de lleure. Les activitats estan plantejades des d’un punt de vista lúdic i formatiu, i engloben des de tallers per a treballar aspectes maduratius d’aquestes d’edat, fins a trobades amb diverses entitats, passant per a activitats proposades pels propis nois i noies, tallers de cuina, activitats esportives, o piscina. Una les activitats ha anat a càrrec del Departament de Medi Ambient, que va organitzar una sortida d’educació ambiental, dividida en tres activitats diferents: recollida de deixalles, conèixer la petjada ecològica i visita a la deixalleria municipal.

 

Per fer la recollida de deixalles, es va seguir la mateixa metodologia que a la campanya “Let’s Clean up Europe!” celebrada el passat mes de maig. Els nois i noies es van distribuir en tres grups, per fer neteja de diferents zones de Vilapou i la riba del riu. Segons han destacat des del Departament de Medi Ambient, la bossa més plena va ser la d’envasos, plàstics i llaunes, amb un pes d’aproximadament 15 kg. També es van trobar ampolles de vidre senceres i trencades i trossos de vidre trencat. De paper reciclable es va trobar poca quantitat, però sí força peces de paper de mocador i similars. En aquest sentit, des del Departament de Medi Ambient recorden que el paper tipus mocador, higiènic i de tovalló, no s’ha de llençar al contenidor de paper/cartró, sinó al de rebuig, excepte si està tacat de menjar o oli, que pot anar a la fracció d’orgànica. Durant l’activitat es van detectar punts concentrats de deixalles, com ara la part posterior d’unes naus o la zona dels àlbers de Can Singla.

 

Posteriorment, els nois i noies van poder conèixer què és la petjada ecològica, com ha estat la seva evolució els darrers anys i com poden contribuir a reduir la seva petjada. També van poder mesurar la petjada ecològica de les seves activitats diàries. Finalment, es va fer una ràpida visita a la deixalleria per tal que el jovent participant de l’Estiu Jove conegui el seu funcionament. Fonts del Departament de Medi Ambient han destacat que aquesta activitat tenia com a objectiu sensibilitzar els nois i noies “sobre la destrucció que s’està fent del planeta i de com es poden canviar les accions humanes per tal de reduir aquest mal”.

 

L’Estiu Jove va arrencar l’1 de juliol, i acabarà el divendres 26, i es desenvolupa tots els matins amb punt de trobada a l’Escorxador.  La proposta, que va engegar l’estiu passat, va sorgir de la necessitat de treballar amb els i les joves del municipi les formes de gestionar el seu oci i temps lliure, així com empoderar-los en la seva capacitat de tria i acció dins d’aquest àmbit. I és que han estat els nois i noies els que han triat moltes de les activitats a desenvolupar. 

 

L’Estiu Jove” també compleix la finalitat de millorar el teixit associatiu del municipi, així com donar a conèixer al jovent els diferents recursos i entitats locals. De manera més transversal, també pretén acompanyar als i les joves en resoldre tot el seguit de dubtes i complicacions que sorgeixen durant aquestes edats.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional