Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa dona la benvinguda als onze nens i nenes sahrauís que passaran l'estiu al municipi11/7/2019

Els nens i nenes participen al programa Vacances en Pau que organitza la secció local d’ACAPS (l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí) i amb el qual hi col·labora l'Ajuntament d'Olesa.11 nens i nenes provinents dels camps de refugiats sahrauís són a Olesa durant els mesos de juliol i agost amb les seves famílies d'acollida, dins el programa Vacances en Pau que organitza la secció local d'ACAPS (l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí). L'Ajuntament ha fet aquest dijous a la tarda la recepció oficial dels nens i nenes sahrauís i les seves famílies d'acollida, en un acte compartit amb l'alcalde Miquel Riera, la regidora de Diversitat i Cooperació, Ada Agut i altres membres del govern. La coordinadora d'ACAPs al municipi, Jacinta Folc, també ha acompanyat als joves i les famílies.

Al llarg d'aquests dos mesos, els 11 nens que participen enguany a l'acollida, tots ells amb edats compreses entre els 8 i els 12 anys, seran a Olesa i compartiran el dia a dia amb les famílies que fan possible que aquest projecte solidari sigui una realitat un any més. en aquest període passaran una revisió mèdica (quelcom que no poden fer amb freqüència al seu país d'origen), i també participaran a l'Escola Esportiva d'Estiu, faran excursions per Olesa i l'entorn, i ja el mes d'agost el compartiran plenament el temps amb la família acollidora.

La regidora de Diversitat i Cooperació, Ada Agut, ha agraït públicament tant la tasca de l'entitat organitzadora com la generositat de les famílies acollidores i ha afirmat que aquesta és una oportunitat perquè aquests nois i noies coneguin coses noves.

Jacinta Folc, presidenta d'ACAPS Olesa, també ha agraït a les famílies la seva dedicació, així com la col·laboració de l'Ajuntament que els ha lliurat material escolar, d'higiene bucal i un carnet per accedir a la piscina d'estiu. En principi tots els 11 noies i noies han trobat família acollidora, per bé que hi ha uns pares que tindran dos infants. En aquests dos mesos d'acolliment, es preveu que tots plegats visitin el museu i el camp del Barça, facin una excursió al Puigventós i el Tibidabo, entre altres activitats

Una de les mares acollidores, la Sílvia que ho fa per primera vegada, ha explicat que tenia moltes ganes de participar en aquest tipus de col·laboracions amb l'entitat i participar en l'acolliment. Per entendre's amb la noia que acull, utilitzen el traductor digital en àrab-castellà, tot plegat per ella és molt enriquidor i a l'agost aniran de vacances a  Castelló.


Entre el grup de famílies acollidores dels onze nens i nenes sahrauís que passen l'estiu al municipi n'hi ha que fa anys que col·laboren amb el projecte, i d'altres que ho fan per primer cop. Totes destaquen que es tracta d'una experiència especialment enriquidora.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional