Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

La piscina municipal d'estiu d'Olesa es suma un any més a la campanya Mulla't per l'esclerosi múltiple11/7/2019

Serà aquest diumenge 14 de juliol. Entre les activitats programades hi ha, a les 12 del migdia, un salt conjunt solidari a la piscina.La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) celebrarà aquest diumenge, 14 de juliol, la 26a edició del “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, una festa coneguda arreu de Catalunya de solidaritat amb els malalts d’esclerosi múltiple en el que, un dia d’estiu, es convida a la població a fer un bany col·lectiu a les piscines de tot Catalunya. Un any més, l’Ajuntament d’Olesa s’hi ha adherit i per aquesta raó anima i convida els usuaris de la Piscina Municipal d’Estiu a sumar-se i participar d’aquesta festa solidària. En total, més de 600 piscines participen en la campanya.

 

Una de les maneres de sumar-se serà fent el “salt” solidari que tots els banyistes de la piscina que ho vulguin podran fer plegats, a les 12 del migdia. També hi haurà habilitat un espai per nedar metres solidaris. A més, qui ho vulgui podrà col·laborar amb la Fundació Esclerosi Múltiple adquirint algun dels objectes de marxandatge de la festa.

 

Tots els fons recaptats durant la campanya van destinats a la FEM per tal de seguir millorant la qualitat de vida de les persones que pateixen esclerosis múltiple, una malaltia neurològica crònica que afecta el sistema nerviós central (SNC) mitjançant el sistema immunològic. Es tracta de la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves (entre 20 i 40 anys) i afecta de manera predominant el sexe femení. 

 

El "Mulla't per l'esclerosi múltiple" ha aconseguit al llarg d'aquests anys donar a conèixer la malaltia. Fa 26 anys hi van participar 67 piscines de Catalunya. Durant tot aquest temps, el Mulla’t s’ha anat consolidant, i avui són més de 600 les piscines que participen en l’esdeveniment. El primer cartell del Mulla’t el va dissenyar Mariscal, quen el va tornar a dissdenyar l'any passat, en ocasió del 25è aniversari. Aquest any, el cartell és obra de l’il·lustrador català Ignasi Blanch.

 

Què és l'esclerosi múltiple?

L’esclerosi múltiple (EM) és una malaltia crònica i de moment sense cura del sistema nerviós central. És una de les malalties neurològiques més comuns entre les persones joves d’entre 20 i 40 anys i la segona causa de discapacitat en els països desenvolupats.

 

L’esclerosi múltiple també és coneguda com la malaltia de les 1.000 cares i es presenta en diferents símptomes en cada persona. El fet de tenir una diversitat tan gran de síptomes, dificulta el diagnòstic que es fa a través de diverses proves mèdiques que descarten altres malalties. Els diferents símptomes poden ser la manifestació de diferents malalties que s’han de descartar abans d’arribar a un diagnòstic definitiu.

 

L’esclerosi múltiple és una malaltia autoimmune. Això vol dir que el sistema immunològic ataca estructures pròpies de l’organisme, com és el cas de la mielina en l’esclerosi múltiple. La mielina afavoreix la conducció dels impulsos nerviosos, de manera que quan resulta danyada es produeix una interrupció d’aquesta transmissió i apareixen els símptomes i signes característics de la malaltia. Aquests atacs del sistema immunològic a la mielina es coneixen com a brots. L’evolució de l’esclerosi múltiple és diferent en cada persona.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional