Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa permet accedir gratuïtament a la piscina d’estiu durant l’onada de calor26/6/2019

Davant els avisos de Protecció Civil de la Generalitat per l’onada de calor, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat habilita l’accés gratuït a la piscina municipal a partir d'aquest dimecres a la tarda i fins divendres, dies en que es preveu una onada de calor més intensa.L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat permet accedir gratuïtament a la piscina municipal aquest dimecres, dijous i divendres per l'onada de calor prevista a Catalunya. Es tracta d’una mesura de caràcter excepcional que aplica el consistori olesà per combatre aquest episodi de temperatures extremes, després d’activar-se a tot Catalunya l’Alerta per Onada de Calor del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT.

 

Així doncs, l’accés a la Piscina Municipal d’Estiu, situada al carrer Urgell del barri de Les Planes, serà gratuït per a tots els veïns i veïnes fins divendres en l’horari habitual de la piscina, de 10.00 a 20. 00h, i fins a completar l’aforament màxim de la instal·lació municipal (400 persones a la zona d’aigua).

 

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir de dijous i especialment divendres, augmenta la probabilitat de superar les temperatures màximes pràcticament a qualsevol punt del territori, especialment a l’interior, on el reescalfament serà més notable per la manca de vent.

 

Consells contra l’onada de calor

L’Ajuntament d’Olesa recomana evitar la pràctica d’activitat esportiva durant les hores centrals del dia, beure aigua en abundància, tenir cura de les persones més vulnerables a la calor, la mainada, malalts i la gent gran.

 

Així mateix, es recomana hidratar-se molt sovint, beure força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos. També evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació i fer-ho preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina. Les persones que treballin a l’aire lliure convé que duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual. Igualment és molt recomanable no sortir a fer esport, ho fer-ho en les hores de menys calor.

Les persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.

 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional