Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El jutjat de Martorell acorda el sobreseïment provisional d'una part de la querella presentada per agents de la Policia Local13/6/2019

El jutge considera que ni de les declaracions de les persones querellants ni de les proves aportades queda demostrat cap dels delictes atribuïts a l'alcaldessa i una regidora (ara en funcions) i un tècnic municipal.El Jutjat número 1 de Martorell ha acordat el sobreseïment provisional d’una part de la querella presentada el 23 de novembre de 2016 per 7 policies locals contra l’Alcaldessa i una regidora (ara en funcions), així com contra un tècnic municipal i diferents comandaments policials, pels presumptes delictes de prevaricació, suborn, malversació de cabals públics i falsedat documental. El jutge considera que ni de les declaracions de les persones querellants ni de les proves aportades queda demostrat cap d’aquests delictes. De fet, durant les diligències prèvies practicades arran l’acceptació de la querella, el jutjat no va ni tan sols citar a declarar l’alcaldessa i la regidora, així com tampoc a un tècnic municipal també inclòs inicialment en la querella i que finalment n’ha quedat fora.

 

D’altra banda, el jutjat sí veu indicis de la comissió de fets constitutius dels presumptes delictes d’assetjament laboral i assetjament sexual per part de tres comandaments policials, i ha acordat traslladar les diligències practicades al Ministeri Fiscal i l’acusació particular per a que sol·licitin l’obertura del judici oral.

 

Davant la interlocutòria del Jutjat de Martorell, i el sobreseïment provisional dels delictes imputats a l’alcaldessa, una regidora i un tècnic municipal, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat vol manifestar que en tot moment hi ha hagut el convenciment que s’havia actuat d’acord a llei. Amb el màxim respecte pels procediments i decisions judicials, l’Ajuntament d’Olesa vol esperar a que es procedeixi al judici i hi hagi una sentència ferma per esclarir les possibles responsabilitats i actuar en conseqüència.

 

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat també vol insistir en el fet que sempre ha tramitat les queixes formulades pels seus empleats públics d’acord amb la normativa vigent (sempre han estat només conflictes laborals). També vol recordar que tots els expedients sancionadors oberts a membres de cos de la Policia Local (per exemple, 4 dels 7 querellants han estat expedientats en algun moment) s’han iniciat en tot moment amb un informe tècnic que relata les actuacions objecte d’investigació. A partir d’aquests informes, es designa un instructor extern per tal d’efectuar les investigacions corresponents i és aquest instructor extern qui proposa l’aplicació de sancions o el sobreseïment de les actuacions. La bona actuació en aquest sentit queda demostrada pel fet que el jutge instructor no va considerar necessari citar a declarar l’alcaldessa o la regidora, i pel fet que no ha trobat cap indici dels delictes que li eren imputats a l’alcaldessa, una regidora i un tècnic municipal.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional