Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Comiats i balanç de la feina feta en el darrer Ple municipal del mandat 2015-201912/6/2019

Diferents regidors i regidores que no continuaran el proper mandat, entre ells l'alcaldessa en funcions, Pilar Puimedon, van fer discursos de comiat i agraïment.L’Ajuntament d’Olesa va celebrar aquest dimarts al vespre el darrer Ple municipal del mandat 2015-2019 amb una sessió que va servir, bàsicament, perquè la majoria de regidors i regidores que no continuaran a partir d’aquest proper dissabte -data de constitució del nou consistori- es poguessin acomiadar de la ciutadania i la resta de companys. En general, els regidors i regidores sortints van valorar positivament l’experiència i la feina feta, i van desitjar sort i encerts a les persones que conformaran el nou consistori.

 

El regidor del Partit Popular, José Francisco Ramírez, es va voler acomiadar després de 8 anys com a regidor de la seva formació, que no tindrà representació al proper mandat. Ramírez va assegurar que ha estat “un orgull i un honor” representar el seu partit a l’Ajuntament, una experiència que, va assegurar, l’ha fet “madurar”. També va afirmar que, malgrat les diferències, havia après molt dels companys i companyes de consistori. José Francisco Ramírez també va dir que seguiria sent el màxim representant del PP a Olesa de Montserrat i va finalitzar las seva intervenció felicitant els partits que han aconseguit representació per al proper mandat i al “candidat guanyador”, Miquel Riera.

 

Des de Movem Olesa també es van acomiadar els seus dos integrants, després que la formació no hagi aconseguit representació per al proper mandat. Jordi Cornellas va recordar que ha estat regidor a l’ajuntament durant 22 anys, primer per ICV, més tard per l’Entesa dels Olesans, i finalment amb Movem Olesa. Segons Cornellas, l’experiència ha estat “molt recomanable, no puc dir que hagi fet grans amics, però sí grans companys de viatge”. També va assegurar que no demanaria disculpes per les decisions preses, ja que sempre les ha pres “pensant en el que era millor per Olesa”. Jordi Cornellas també va assegurar que havia intentat fer de la vida política “una cosa honorable” i per això, malgrat agradar-li “la guerra política, mai he entrat en qüestions personals”.

 

La seva companya de partit, Meritxell Arenas, va fer una valoració força més negativa dels seus quatre anys com a regidora, afirmant que “no m’han agradat”, ja que, malgrat les hores de feina “també he vist aspectes de la política que no m’han aportat coses bones”. Precisament per aquesta raó havia decidit no presentar-se de nou a les eleccions, una decisió que va reconsiderar per la petició del partit i “per responsabilitat”. Com que el grup no ha obtingut representació, Arenas va lamentar “que no puguem desenvolupar les nostres polítiques” i va aprofitar per recomanar als olesans i olesanes que “no esperin quatre anys per fer control al govern”. Finalment va agrair la feina i suport de la resta de companys del partit.

 

Mercè Jou, regidora aquest mandat del grup format per PDeCAT-Demòcrates, també va fer un repàs dels 16 anys que ha estat com a regidora a l’Ajuntament. Jou va recordar que la seva primera campanya electoral, de la mà d’una candidatura de CiU encapçalada per Magda Graells, “va ser molt dura” per la pèrdua del seu pare, però també va permetre que entrés al govern municipal, primer amb pacte amb PSC i ERC, i posteriorment amb acord amb PSC i Entesa dels Olesans). Els darrers 8 anys ha estat regidora a l’oposició. Mercè Jou va fer un agraïment a tots els companys regidors i regidores que ha tingut als diferents grups municipals, així com als treballadors i treballadores municipals “per la seva ajuda”. Segons Jou, “hem tingut moltes experiències, moments bons i dolents”, tot afirmant que “m’agrada l’enfrontament polític però no suporto quan es porta al terreny personal i la gent diu coses que no són certes”. Malgrat tot, la valoració dels seus 16 anys com a regidora “és clarament positiva”, una valoració que espera també faci la ciutadania, ja que “sempre he intentat ser una persona honesta”. Mercè Jou també va desitjar als nous membres del consistori olesà “sort i encerts, i sobretot, molt de diàleg i pacte”.

 

Un dels regidors que ha anunciat que no continuarà el proper mandat ha estat Martí Fortuny, regidor d’ERC els darrers quatre anys i candidat en les darreres eleccions municipals. Per motius professionals, però, Martí ha de renunciar a l’acta de regidor, cedint el lloc a Mireia Monfort, actualment també regidora a la formació. Fortuny va assegurar que la decisió de deixar l’acta havia estat “a contracor” perquè gaudeix de la feina política, i per aquesta raó va dir que continuaria treballant des de la secció local i l’executiva del partit. També va afirmar que l’experiència dels darrers quatre anys “ha estat molt enriquidora”, i va lloar la feina de companys de partit i d’altres formacions, que dediquen “temps a treballar per intentar millora dels condicions” del municipi.

 

Un dels discursos més emotius va ser el de la regidora del Bloc Olesà Georgina Muñoz, que es va mostrar visiblement emocionada en el seu comiat després de 12 anys a l’ajuntament, els darrers vuit a l’equip de govern. Georgina Muñoz va assegurar que tenia “la mateixa emoció que quan vaig intervenir per primera vegada el 2007” al Ple municipal, i que marxava “amb la motxilla plena de vivències” i emportant-se “l’entusiasme i implicació dels companys i companyes per fer una Olesa millor”. Georgina Muñoz va agrair el suport rebut per part d’institucions, organismes i plantilla de l’ajuntament, que han ajudat a tirar endavant molts projectes des de les regidories que ha dirigit. També va agrair la feina de les entitats locals relacionades en l’àmbit del Benestar Social, per fer possible que “moltes accions siguin realitat allà on l’Administració no arriba”. Georgina Muñoz va agrair la feina dels membres de l’oposició i la dels companys i companyes del govern municipal “que ocupen un lloc important a la motxilla que m’emporto” i que són “uns referent en molts nivells”. Finalment també va tenir un record per a les persones “que m’han aturat pel carrer i han vingut a parlar amb mi al despatx, perquè m’han fet veure que val la pena implicar-se en la política local”.  

 

Des del Bloc Olesà, qui ha estat regidora de Salut Públic i Igualtat els darrers quatre anys, Montserrat Vergara, també va voler-se acomiadar del consistori fent un balanç positiu del seu pas per l’Ajuntament. Segons Vergara, es va apropar a la política local “des d’una mirada global”, i amb el convenciment que persones “que configurem el poble portem motxilles molt diferents, tenim orígens diferents i el que ens fa unir-nos és la voluntat de viure millor, conviure en la diversitat i en el respecte”. Montserrat Vergara, finalment, va apostar perquè “des de l’ajuntament ens creiem que treballem pel bé comú, que fem un servei públic”, i va valorar positivament que hi hagi un relleu en la política que permeti que “tots posem el nostre granet de sorra”.

 

El darrer parlament de comiat va ser el de l’alcaldessa en funcions, Pilar Puimedon, que també va recordar amb emoció els 12 anys de feina a l’Ajuntament d’Olesa, tant al govern com a l'oposició. Puimedon va recordar que va decidir entrar en política per un partit, el Bloc Olesà, que “per mi representava una manera diferent de fer política”, i perquè la situació personal li permetia, amb l’únic objectiu de “contribuir a la millora del poble”, tot fent referència a una cita de Plató. La que ha estat alcaldessa d’Olesa els darrers quatre anys també va dir que en tots aquests anys ha viscut “moments feliços i de patiment, amb canvis personals”, moments que, va assegurar, tornaria a repetir, sobretot per la satisfacció d’haver contribuït a “escriure una mica de la història d’aquesta vila”. També va dir sentir-se molt a prop de tota la ciutadania “i tot el que és i representa aquesta vila, que estimo incondicionalment” i va demanar disculpes “si en algun moment no he respost a les vostres expectatives; sempre he intentat donar el millor de mi mateixa des del treball, la il·lusió i l’honradesa, en cada feina, parlament o decisió que hem tirat endavant, i exercir el meu càrrec des de la proximitat i el diàleg i el compromís d’acomplir el nostre programa”. 

 

Pilar Puimedon va remarcar el seu convenciment que en els darrers anys s’ha treballat des de l’ajuntament per fer una Olesa millor en molts aspectes, i per aquesta raó va voler agrair el suport de la ciutadania, del Bloc Olesà, i la feina feta per la resta de regidors i regidores, i de la plantilla municipal, així com la comprensió de la seva família. Puimedon va finalitzar el seu extens parlament amb una nova cita de Plató referida a que cal deixar la política “abans que t’ho insinuïn que ho has de deixar, quan hagis acomplert els objectius que et vares marcar, quan conservis intacta la teva il·lusió, la teva passió i la teva energia vital, quan sentis que ha arribat el moment de deixar pas als que vindran al darrere”, tot assegurant que la deixava “contenta i agraïda”. L’agraïment també el va fer en nom de la resta de regidors i regidores del Bloc Olesà que no continuen el proper mandat i que van preferir no intervenir al Ple: Joan Segado, Francesc Rosa, Susana Yáñez i Anna Flores.

 

Aquest proper dissabte, 15 de juny, tindrà lloc el Ple municipal de constitució del nou consistori per al mandat 2019-2023. De manera excepcional el Ple es farà a l’auditori de la Casa de Cultura, i com és habitual serà retransmès per Olesa Ràdio.

 

Podeu escoltar els parlaments de comiat dels diferents regidors i regidores als àudios adjunts.

 


Audio

 • MP3 - Parlament comiat Pilar Puimedon-BO

 • MP3 - Parlament comiat Georgina Muñoz-BO

 • MP3 - Parlament comiat Montserrat Vergara-BO

 • MP3 - Parlament comiat Martí Fortuny-ERC

 • MP3 - Parlament comiat Mercè Jou-PDeCAT-Demòcrates

 • MP3 - Parlament comiat Jordi Cornellas-MO

 • MP3 - Parlament comiat Meri Arenas-MO

 • MP3 - Parlament comiat José Francisco Ramírez-PP

 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram
 • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons europeu de desenvolupament regional