Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa recull més d'una tona de deixalles de l'entorn natural dins la campanya Let's clean Up Europe!13/5/2019

A Olesa de Montserrat, en la campanya hi han participat aquest cap de setmana 386 persones i una desena d'entitats locals.Olesa de Montserrat ha participat aquest cap de setmana en la campanya Let’s Clean Up Europe! recollint més d’una tona de deixalles en diferents espais de l’entorn natural del municipi, i gràcies a la participació de 386 persones i una desena d’entitats. La campanya Let’s clean Up Europe! s’ha desenvolupat a tot Europa amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre l’impacte dels residus en l’entorn natural a través de la recollida de residus abocats il·legalment als boscos, platges i marges del riu. A Catalunya ha estat coordinada per l’Agència de Residus de Catalunya i hi han participat més de 300 organismes. A Olesa de Montserrat, en la campanya hi han participat tres escoles, dues AMPA i quatre entitats, així com ciutadans i ciutadanes a títol individual, fet que es valora molt positivament des del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, coordinador de l’activitat.

 

El Let’s Clean Up va arrencar divendres. Hi van participar les Escolàpies, que van fer una batuda per la zona propera al Portal de Santa Oliva; l’Institut Daniel Blanxart, que va recórrer el torrent de les Arengades i el torrent de les Comes; i el Centre Obert, a la tarda, que va actuar a Vilapou. Dissabte va ser el torn de l’Escola Povill, que també va fer una actuació a Vilapou, al marge del riu, i de l’Agrupament Escolta Sant Bernat de Claravall, que va actuar a l’areny del Molí. A la tarda, des del departament de Medi Ambient es va programar l’activitat oberta a tota la ciutadania.

 

I diumenge, va ser el torn del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà i el col·lectiu Xino-xano, que van escombrar conjuntament el camí de les Torrades, al nord de la creu de Beca, i la zona de la Font del Frare Pau i el curs final del torrent dels Rabassaires fins arribar a la C-55. El mateix matí de diumenge, l’AMPA de l’escola Josep Ferrà i Esteva i l’AMPA del Puigventós també va fer les actuacions corresponents al camí de can Llimona i al camí de les Pujades, respectivament. 

 

Cada entitat participant va adaptar l’activitat al seu criteri. Per  exemple, a l’Institut Daniel Blanxart també van fer una neteja de residus del seu pati escolar, i l’Escola Povill, les dues AMPA, el Centre Obert i l’Agrupament Escolta Sant Bernat de Claravall van obrir també l’activitat a les famílies, creant un esdeveniment intergeneracional i familiar.

 

Més d'una tona de residus recollit

El total de deixalles recollides durant aquest cap de setmana ha estat de 1.008,1 quilograms, és a dir, més d’una tona, gràcies a 386 participants. D’aquesta quantitat de residus, el 2% (21,5kg) ha estat paper, un 8% (79,9 kg) ha estat vidre, un 27% (269,4kg) ha estat plàstic, llaunes i brics; i la resta, un 63% (637 kg) han estat altres residus que no s’han pogut classificar. La zona amb més acumulació de deixalles ha estat el riu, ja que el curs fluvial transporta continuadament residus dels municipis del Bages i del Berguedà, segons ha destacat el  coordinador de l’activitat des del departament de medi Ambient d’Olesa, Joan Soler.

 

Aquest és el tercer any que Olesa de Montserrat participa a la campanya, promoguda des del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa. Segons ha remarcat Joan Soler, és una campanya “d’alta complexitat logística”, que també ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’ADF 318 d’Olesa de Montserrat. Des del departament de Medi Ambient han mostrat la seva satisfacció per l’alta participació al Let’s Clean Up Europe!, un fet que demostra, creu Soler, que “aquesta campanya de sensibilització s’està consolidant al municipi de cara als propers anys, ja que és molt més important el nombre de persones que podem arribar a conscienciar que no pas el nombre de residus que podem recollir”.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional