Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa de Montserrat celebra la 2a Setmana de la lectura, del 13 al 17 de maig10/5/2019

Té com a objectiu visibilitzar tots els esforços que s’estan fent al municipi per promocionar l’hàbit de la lectura, a través de diferents projectes inclosos dins el Pla Lector Municipal.Sota el lema “Un infant que llegeix serà un adult que pensa”, Olesa de Montserrat celebrarà, del 13 al 17 de maig, la 2a Setmana de la Lectura, organitzada des de la Xarxa Socioeducativa d’Infància i Adolescència-Pla Educatiu d’Entorn amb la participació de tots els centres educatius del municipi i la biblioteca Santa Oliva. La Setmana de la lectura té com a objectiu visibilitzar tots els esforços que s’estan fent al municipi per promocionar l’hàbit de la lectura, a través de diferents projectes inclosos dins el Pla Lector Municipal. Al llarg de tota la setmana Olesa acollirà diferents activitats lúdiques de foment de la lectura, com ara una gimcana lingüística, una marató de lectura en veu alta, o un llibrefòrum per a famílies, entre d’altres.

 

L’organització de les activitats ha estat coordinada pel grup impulsor del Pla lector municipal, un dels grups de treball de la Xarxa socioeducativa d’infància i adolescència, que ha apostat fort per la lectura com a via per a assolir l’èxit escolar. El Pla lector municipal ha impulsat diferents projectes de caire municipal com ara el Lècxit, un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. Funciona gràcies a la col·laboració dels voluntaris i voluntàries, que acompanyen els infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana. Un altres dels programes del Pla lector amb molts bons resultats és el de Legiland, una plataforma que han incorporat tots els centres educatius d’Olesa i que té per objectiu fomentar la lectura entre l’alumnat de 6è de primària i 1r d’ESO. 

 

Els bons resultats d’aquestes experiències va animar a organitzar, l’any passat, la 1a Setmana de la Lectura, per fer visible la bona feina que es fa al llarg de l’any a Olesa, especialment als centres educatius, per fomentar el gust per la lectura, segons han destacat Georgina Solanes, una de les coordinadores de la Xarxa Socioeducativa d’Infància i Adolescència; i Javier Morales, professor de l’institut Creu de Saba i membre del grup impulsor de la lectura.

 

Una setmana plena d'activitats

La 2a Setmana de la Lectura arrenca aquest dilluns, 13 de maig, a les 10 del matí, amb l’acte d’inauguració al saló de sessions de l’Ajuntament d’Olesa. L’acte comptarà amb representants de la plataforma Legiland, que està donant molts bons resultats entre l’alumnat de tots els centres educatius. També dilluns, a partir de dos quarts de 5 de la tarda, els voltants de la biblioteca Santa Oliva acolliran una gimcana lingüística organitzada des del projecte Lecxit, amb la participació de l’alumnat que en forma part, que hauran de fer diferents proves relacionades amb la lectura. I a les 6 de la tarda, l’espai del Bibliolilà, al costat de la biblioteca, acollirà l’actuació de bombos joves de l’Escola de Música.

 

Ja dimarts, 14 de maig, la plaça de Fèlix Figueras i Aragay serà l’escenari d’una marató de lectura en veu alta. De dos quarts de 6 a les 7 de la tarda, seran nens i nenes els encarregats de llegir diferents textos escollits pels centres educatius. I a partir de les 7 de la tarda, i fins les 9 del vespre, serà el torn dels adults, que podran llegir en veu alta “El llibre de la selva”.

 

Dimecres, 15 de maig, a  dos quarts de 8 del vespre, l’edifici dels Safaretjos acollirà una sessió de lectura expressiva i música amb Disset pianos de Ramon Solsona, sota la direcció i veu de Cristina Pujol i també amb les veus de Carmina Checa, Jaume Carreras, Maria Teresa Aiguadé, Daniel Pujol.

 

I dijous, a les 7 de la tarda i a la biblioteca Santa Oliva, llibrefòrum per a famílies sobre el llibre “Sota la pell del llop”, d’Eva Martínez Pardo. Les persones assistents podran conversar amb l’autora d’aquesta obra que gira al voltant de com acompanyar les emocions amb els contes tradicionals. La 2a Setmana de la Lectura es clourà el divendres, 17 de maig, amb una Hora del conte amb Sandra Rossi al Bibliolilà. Serà a les 6 de la tarda.

 

Paral·lelament, al llarg de tota la setmana, hi haurà altres activitats i punts d’interès de la 2a Setmana de la lectura. Diferents comerços mostraran llibres que es podran trobar a la biblioteca, i també es potenciarà el racó dels petits lectors de la pròpia biblioteca.

A més, el Casal Cívic d’Olesa acollirà, totes les tardes, l’activitat “Construim un conte col·lectiu”, i la ciutadania també podrà trobar llibres “alliberats” a diferents equipaments públics d’Olesa.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional