Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Engega una nova fase de treballs d'asfaltatge centrada als carrers Cerdanya i Montseny, al Collet de Sant Joan15/4/2019

Si bé l’Ajuntament entén que hi ha molts carrers que necessiten nou asfaltatge, no es pot actuar de cop a tot el municipi. Per aquesta raó es té en compte quins són els que suporten un trànsit més elevat o presenten algun tipus de risc.Aquest dimarts, 16 d’abril, engega la segona fase dels treballs d’asfaltatge programats per a aquest primer semestre del 2019, a càrrec de l'empresa Asfaltats Augusta. Aquesta segona fase, que es perllongarà fins al dijous 18 d'abril, inclou l'asfaltatge dels carrers Cerdanya (del carrer Rosselló fins al carrer Vistabella) i Montseny (entre els carrers Cerdanya i Garrigues), tots dos al barri del Collet de Sant Joan-La Balconada. La primera fase es va fer entre els dies 1 i 5 d'abril, i es va actuar al carrer Sant Salvador i en diferents trams dels carrers Urgell, Priorat, i Pintor Fortuny.

 

Des del departament de Gestió de l’Espai Públic han destacat que durant els treballs  d’execució de les tasques de millora en el ferm es veurà afectada la mobilitat en la zona i els carrers propers a la zona dels treballs. En concret, es veurà afectada la mobilitat sobretot als carrers Unió, Pedraforca, Noguera, Garrigues, Bon Viure, Sant Antoni i Altures. L’empresa que gestiona les tasques habilitarà passos alternatius per poder facilitar l’accés dels veïns i veïnes al seu habitatge. Tanmateix, i per qüestions de seguretat, també hi haurà moments en els quals s’haurà de tallar totalment algun carrer al trànsit. Per aquesta raó, des del departament de Gestió de l’Espai Públic es demana a la ciutadania resident a la zona que, en la mesura del possible, restringeixin la mobilitat en cotxe durant les hores d’actuacions en l’asfalt i, en tot cas, col·laborin amb l’empresa encarregada dels treballs per evitar incidents en el trànsit.

 

Es prioritza l’asfaltatge dels carrers més transitats

Si bé l’Ajuntament d’Olesa reserva cada any una partida de les inversions d’uns 100.000 euros per a asfaltatge de carrers, aquesta quantitat no arriba per actuar a tots els carrers del municipi que necessiten una renovació del ferm. És per aquesta raó que, segons ha destacat el regidor d’Obres i Edificació, Miquel Riera, a l’hora de prioritzar en quins carrers actuar, es tingui en compte sobretot quins són els que suporten un trànsit més elevat o presenten algun tipus de risc. I en el cas del Collet de Sant Joan, ha remarcat, per la dinàmica de circulació de la majoria de vehicles calia actuar en els carrers Cerdanya i Montseny.

 

Miquel Riera ha admès que la demanda d’asfaltatge de carrers és molt elevada en els diferents barris olesans i que l’Ajuntament va actuant en funció de la disponibilitat econòmica i els criteris de priorització. Per exemple, al Collet de Sant Joan un altres dels vials on es considera que cal actuar és al carrer Pedraforca, així com al carrer Vistabella, que hauran d’entrar en una propera fase.

 

Una altra de les zona on els veïns i veïnes reclamen actuacions d’asfaltatge és al barri de les Planes, on es va actuar a principis de mes. Segons Miquel Riera, fins ara s’han fet tasques d’asfaltatge als carrers que suportaven més trànsit, i en properes intervencions, es continuarà per carrers més secundaris. El regidor ha lamentat que els veïnes i veïnes d’aquests altres carrers hagin d’esperar, ja que l’Ajuntament entén que són vials que necessiten una actuació, però també ha insistit que, com que no es poden asfaltat de cop tots els carrers, s’han de seguir els criteris de priorització.

 

El carrer Roviroles no es pot asfaltar en ser privat

El regidor d’Obres i Edificació també ha apuntat que, en altres ocasions, si l’ajuntament no actua en algun carrer no és pas per seguir aquests criteris de priorització sinó perquè no ho pot fer. Aquest és el cas del carrer Roviroles, a tocar la carrera BV-1201. Aquesta zona, on hi ha una quinzena d’habitatges, no té desenvolupada la seva urbanització, i per tant, aquest carrer no ha estat cedit al municipi i es considera privat. Per aquesta raó l’ajuntament no pot actuar-hi. Malgrat això, segons Riera, al nou Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) que s’està tramitant s’ha plantejat una solució que permetrà tirà endavant amb més facilitats la urbanització de la zona d’habitatges.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional