Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

S'habilita una zona d'aparcament i mirador al nou vial d'accés a Ribes Blaves10/4/2019

L’objectiu d'aquest espai inclòs dins les obres del nou vial, que va quedar obert al trànsit a mitjans del mes de març, és posar en valor la falla de Ribes Blaves, considerada de gran interès geològic.Les obres del nou vial d’accés a la urbanització de Ribes Blaves, que va quedar obert al trànsit a mitjans del mes de març, han permès habilitar una zona d’aparcament i mirador que ja està operativa. L’objectiu és posar en valor la falla de Ribes Blaves, considerada de gran interès geològic. El nou vial d’accés a Ribes Blaves per la carretera B-120 ha suposat la solució definitiva per a aquesta carretera, que el març de 2015 es va veure afectada per una important esllavissada, fruit de l’erosió de la falla sobre la qual es recolzava el vial. Des d’aleshores, l’accés a la urbanització estava parcialment tancat al trànsit. Ara ja s’hi pot circular en els dos sentits de la marxa. El cost del projecte ha ascendit a 430.000 euros, un 70% dels quals ha anat a càrrec de la Diputació de Barcelona. La resta, els ha aportat l’Ajuntament d’Olesa.

 

L’obra representa una millora de l’accés que hi havia fins fa poc perquè, a més de recuperar els dos sentits de circulació, ha inclòs aquesta zona d’aparcament per poder accedir amb seguretat a la zona d’observació de la falla de Ribes Blaves, catalogada zona d'interès geològic. Amb aquest projecte també s’ha buscat que l’actuació representi una solució definitiva als problemes del vial. El projecte ha consistit en desplaçar el traçat d’accés a Ribes Blaves a una zona on el risc d’esllavissades es minimitza perquè s’allunya de la zona en erosió.

 

Més enllà de la millora de la seguretat, però, el nou vial també pretenia tornar a posar en valor la falla de les Ribes Blaves, ja que l’anterior traçat de la carretera d’accés a la urbanització havia comportat una degradació de l’espai, tant visual com física, per la destrucció de la formació geològica que comportava el pas del vial. I l’aparcament i el mirador ara permeten posar en valor aquesta falla geològica, segons ha destacat el regidor d’Obres i Edificació, Miquel Riera.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional