Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Desenes de persones visiten per primera vegada la Torre del Rellotge i la Portada Renaixentista17/3/2019

La Torre del Rellotge, Bé Cultural d’Interès Nacional i la Portalada Renaixentista de l’església de Santa Maria han estat les protagonistes de les visites de desenes d’olesans i olesanes durant aquest dissabte i diumenge. Dissabte ha comptat amb la sortida inclusiva a la font del Frare Pau i diumenge s'ha recuperat la font de La Roureda. 

Un cop acabades les obres de rehabilitació i restauració que ha afrontat les dues edificacions en els  darrers mesos, l’Ajuntament d’Olesa ha organitzat una jornada de portes obertes visitant l’interior la presó, l’escola, el rellotge i el terrat d’aquest edifici. Tot seguit la visita continuava per la Portalada Renaixentista.

 

En la visita es tractava de fer un recorregut des de la base de la Torre fins a dalt de tot, uns 29 metres d’alçada. L’actuació que s’hi ha realitzat recentment ha permès convertir l’edificació en visitable, tot afegint un petit centre d’interpretació a la meitat de la Torre i creant un accés més fàcil a la part superior.   

 

La remodelació de la Torre del Rellotge, que és Bé Cultural d’Interès Nacional, inclou la construcció d’una nova escala a l’interior que, a més de facilitar el correcte manteniment del conjunt, permet la visita pública esporàdica a l’edifici, així com pujar a un mirador habilitat per gaudir de les magnífiques vistes.

 

Les visites per aquest dissabte i aquest diumenge, eren d’una hora de durada i per grups de 20 persones amb reserva.  El grup es dividia en dos i mentre durant la primera  mitja hora 10 persones han visitat la Torre, la resta feien un recorregut pel Nucli Antic, la Sagrera i la Portalada Renaixentista, que també s’ha recuperat fa poques setmanes. 

 

La visita de la Torre del Rellotge s’ha estructurat en tres parts i en cada una d’elles, membres de l’entitat Arrel Acció Cultural han explicat les característiques de cadascuna. Fins al capdamunt de la torre es puja per unes petites escales amb barana i fins al rellotge mecànic. En aquest punt s’accedeix a la part més alta i a l’exterior, amb una petita plataforma que pot encabir unes 5 persones i gaudir d’una vista de 360 graus del terme municipal.

 

Duran la jornada del dissabte unes 20 persones han participat en l'excursió inclusiva que es realitza cada tercer dissabte de mes i que organitza el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament. En aquesta excursió s'ha visitat la font del frare Pau.

 

Diumenge també s’ha realitzat una nova jornada de recuperació de patrimoni de l’entorn natural. Gràcies a diferents entitats mediambientals del municipi com l’ADF 318 d’Olesa, la UEC, els Xino-xano i el Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà juntament amb el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament s’arranjat i recuperat la font de la Roureda que havia estat sense funcionament durant un parell d’anys a causa d’actes vandàlics. 

 

El projecte Fonts i Camins va néixer fa uns cinc anys per recuperar i mantenir els elements patrimonials de l’entorn natural impulsat per la regidoria de Medi Natural.  A la tardor es preveuen noves actuacions dins d’aquest projecte en altres punts.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional