Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

La Torre del Rellotge es podrà visitar per primera vegada aquest cap de setmana13/3/2019

La Torre del Rellotge obrirà aquest cap de setmana les seves portes per primera vegada a la ciutadania. Un cop acabades les obres de rehabilitació i restauració que ha afrontat l’edificació aquests darrers mesos, l’Ajuntament d’Olesa ha organitzat ara una jornada de portes obertes. Durant aquest dissabte a la tarda i aquest diumenge al matí, la ciutadania podrà visitar l’interior d’un dels elements més preuats i simbòlics del patrimoni olesà.Si dijous passat l’Ajuntament d’Olesa va celebrar una conferència per explicar de quina manera s’havia dut a terme la restauració de la Torre del Rellotge i la seva reconversió en una edificació visitable, aquest cap de setmana arriba el moment de descobrir-ne els canvis in situ. Per aquest dissabte a partir de les 16:30h de la tarda i diumenge al matí, a partir de les 10:30h, l’Ajuntament d’Olesa ha preparat una jornada de portes obertes per tal que la ciutadania pugui visitar i pujar -per primera vegada- al capdamunt de la Torre del Rellotge. Per Xavier Rota, l’edificació es tracta d’un “símbol d’Olesa” que, amb el pas dels segles, ha esdevingut “l’element arquitectònic més emblemàtic del municipi”. És per aquest motiu que, tal com ha recordat Xavier Rota, regidor de cultura de l’Ajuntament d’Olesa, “la Torre del Rellotge sempre ha estat vist com un espai essencial i clau” per impulsar el municipi a nivell turístic.

 

La Torre del Rellotge, de titularitat municipal, té les característiques d’una torre de defensa. En època medieval, havia estat lligada a una construcció amb tipologia de castell. Aquesta edificació va allotjar des del segle XVIII fins a principis del segle XX la presó d'Olesa i, més endavant, els pisos superiors es van utilitzar com a aules per fer classes als nens, vinculant-se a la Casa Consistorial. Així ho ha explicat Xavier Rota, que ha detallat que les visites permetran fer un recorregut des de la part més antiga de la Torre fins la més nova. De la mateixa manera, també ha explicat que, per mesures de seguretat, les visites es faran sempre en grups de 10 persones.

 

Què cal fer per visitar la Torre del Rellotge?

 

En aquesta ocasió, per aquest dissabte i aquest diumenge, s’han previst visites d’una hora de durada amb 20 persones per grup. El grup es dividirà: mentre durant mitja hora 10 persones visiten la Torre, la resta faran un recorregut pel Nucli Antic, la Sagrera i la Portalada Renaixentista, que també s’ha recuperat fa poques setmanes.  Les visites seran gratuïtes però, per participar-hi, cal formalitzar inscripció prèvia enviant un correu electrònic a turisme@olesademontserrat.cat.

 

En total, aquest cap de setmana podran descobrir les entranyes de la Torre del Rellotge tan sols cent ciutadans, però Xavier Rota ja ha explicat que, a partir d’ara, s’instaurarà un calendari —la periodicitat del qual encara s’ha de decidir— que fixarà periòdicament les dates de visita guiada d’aquest element arquitectònic. La visita la duran a terme guies de L’Arrel Acció Cultural, una associació que ja s’ha encarregat altres vegades de realitzar visites guiades a la zona del Nucli Antic.

 

Les visites es faran aquest dissabte 16 de març a partir de les 16:30h i el diumenge 17 de març al matí, a partir de les 10:30h. La visita serà gratuïta i les places són limitades. Cal formalitzar inscripció prèvia enviant un correu electrònic a  turisme@olesademontserrat.cat .

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional