Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Sessió informativa sobre el procés participatiu d'inversions 201912/3/2019

La sessió serà aquest dimecres, 13 de març, a les 19 hores, al saló de sessions de l'ajuntament d'Olesa. Tindrà un caràcter eminentment pràctic, per tal que les persones assistents sàpiguen com registrar-se a la plataforma Decidim, com introduir les propostes, quines característiques han de tenir les propostes, i com es podrà votar posteriorment.L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha organitzat per a aquest dimecres una sessió informativa adreçada a explicar detalladament com es poden fer propostes per al procés participatiu d’inversions 2019 a través de la plataforma Decidim, l’eina digital creada per la Diputació de Barcelona que centralitzarà a partir d’ara tots els processos participatius que impulsi l’Ajuntament. Ara ja està obert el període de presentació de propostes d’inversions, adreçat a que sigui la ciutadania la que decideixi a quins projectes s’han de destinar 200.000 euros del pressupost 2019. La sessió informativa serà aquest dimecres, a les 7 de la tarda, al saló de sessions de l’Ajuntament d’Olesa.

 

La plataforma Decidim ofereix diferents possibilitats a la ciutadania: rebre informació, fer propostes que altres veïns i veïnes podran comentar, opinar sobre propostes d’altres, adherir-s’hi, votar i seguir els processos pas a pas. Actualment s’hi pot trobar, per exemple, el procés per a la Mostra d’entitats 2019, que serà el dia 1 de juny, però el gran procés obert és el d’inversions participatives 2019.

 

La plataforma permet d’entrar-hi a través d’una adreça web i consultar tota la informació que hi ha penjada i que s’anirà ampliant i actualitzant. Ara bé, per poder participar-hi cal registrar-se a través de l’adreça https://decidim-olesademontserrat.diba.cat, o bé anant a l’enllaç que es pot trobar a la portada del web municipal.

 

La sessió informativa d’aquest dimecres està adreçada a explicar el funcionament general de la plataforma Decidim però sobretot a detallar com es poden introduir propostes per als procés participatiu d’inversions 2019, ja que l’única via per fer-ho serà aquesta plataforma digital. Ara bé, des del departament de Participació ubicat a la Casa de Cultura, també s’assessorarà a aquelles persones que no sàpiguen fer-ho, que podran rebre assistència per penjar les seves propostes.

 

Totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Olesa podran fer les seves propostes, que hauran de ser sempre d’inversions i relacionades amb obres (noves o de manteniment), equipaments o adquisició de material que pugui ser permanent per a l'Ajuntament. 

 

Un cop finalitzat el termini de presentació de propostes, una comissió tècnica les valorarà per emetre un informe tècnic que inclogui el cost previst de l’actuació, la tipologia i la viabilitat. Aquest informe serà facilitat a la comissió ciutadana, que juntament amb la comissió tècnica triarà els projectes que finalment aniran a votació. Les votacions també es podran fer a través de la plataforma Decidim.

 

El cost màxim que podran tenir les propostes és de 50.000 euros, per evitar que un sol projecte s’endugui tota la partida, que és de 200.000 euros. De les inversions que finalment es duguin a terme, només el 25 % es podrà destinar a equipaments, i el 75 % restant es destinarà a via pública, parcs o altres. 

 

La tècnica cap de Participació, Montse Muñoz, ha destacat que la sessió informativa d’aquest dimecres tindrà un caràcter eminentment pràctic, per tal que les persones assistents sàpiguen com registrar-se a la plataforma Decidim, com introduir les propostes, quines característiques han de tenir les propostes, i com es podrà votar posteriorment.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional